Xbox Series X krijgt eindelijk meer opties voor SSD-uitbreiding

News
vrijdag, 22 oktober 2021 om 13:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Voor de Xbox Series X en S is er al vlak na lancering een 1TB SSD gekomen die je kan kopen. Zo kan je je opslag flink uitbreiden. In een nieuwe Xbox blog wordt nu aangekondigd dat er ook een SSD voor 2TB en 512GB zullen worden gelanceerd.
Games worden steeds groter en beter, maar dat betekent ook dat games steeds meer ruimte innemen op je SSD. Daarnaast biedt Xbox je via de Xbox Game Pass een enorme bibliotheek aan games aan. Door alle games die je moet installeren ontkom je er dus bijna niet aan om een extra opslag kaartje aan te moeten schaffen. Xbox geeft je nu twee extra opties voor de console.

Niet verrassend dat Microsoft hiermee komt

Dat Microsoft nu heeft besloten met de extra kaartjes te komen is voor sommige geen verrassing. Er waren namelijk al eerder leaks naar buiten gekomen die erop wijzen dat er meer opslagkaartjes bij komen. Dit ging dan vooral over een kleiner kaartje dan de 1TB kaart. Deze zou dan een goedkopere optie zijn.
Nu is het dus officieel bevestigd dat er straks twee extra opslagkaartjes beschikbaar zijn voor de Xbox. Niet alleen een goedkoper alternatief, maar ook een duurder alternatief van 2TB. De 512GB kaart zal al in november beschikbaar zijn en de 2TB kaart ergens in december.
Het handige aan het Seagate Storage Expansion kaartje is dat, zodra je het kaartje in de Xbox Series X of S stopt het echt onderdeel wordt van de Xbox zelf. De SSD van Seagate is dan ook in samenwerking met Microsoft gemaakt speciaal voor de Xbox Series X en S.

Populair Nieuws