Komt er een 500GB SSD voor de Xbox Series X en S?

News
zaterdag, 18 september 2021 om 8:00
xbox series xf1631877765
Volgens een Franse retailer zal er een SSD aankomen voor de Xbox waar 500GB op kan worden opgeslagen. Dit zou zijn ontdekt zijn op een intern systeem van een retailer. Volgens de site gaat de verkoop starten in november.
De Xbox Series S en X hebben beide standaard een opslagcapaciteit van 1TB. Dit kan worden uitgebreid met een SSD van Seagate. Deze is ook 1TB. Het enige probleem is dat deze kaart zeer prijzig is.
Een hoop Xbox gamers vragen al langer om een goedkopere versie van de kaart. Het is dus geen slecht idee voor Microsoft en Seagate om zoiets op de markt te brengen. Volgens de Franse site zal dit alternatief er dus ook komen.
Microsoft zelf heeft niets gezegd over de mogelijke nieuwe kaart. Gezien de vraag zou het wel een logische stap zijn voor Xbox.

Waarom is de 1TB kaart zo duur?

Veel Xbox gebruikers vragen zich af waarom de kaart van 1TB eigenlijk zo duur is. In een blog van Microsoft gaf Jason Ronald, Director of Product Management bij Xbox er uitleg over. Volgens hem is de kaart zo duur, omdat ze ervoor willen zorgen dat de nieuwe Xbox consoles snel zijn en goede kwaliteit leveren. Dit is alleen mogelijk met duurdere onderdelen in vergelijking met onderdelen die nodig zijn voor een normale SSD die meestal in computers zit.
In samenwerking met Seagate heeft Xbox een goede, maar ook dure SSD op de markt gebracht. We moeten afwachten of Xbox ook echt gaat komen met een goedkopere versie van 500GB.