Bestaan Xbox Series S bevestigd via controllerdoos

  Al maanden gonzen de geruchten rond het bestaan van een tweede next gen Xbox. Deze tweede console, die bekend is geworden onder de codenaam 'Lockheart' is nu gelekt via een de verpakking van een nieuwe witte xbox controller. Deze blijkt toch de Xbox Series S te heten.

  De geruchten gaan al tijden: er zou een tweede next gen Xbox bestaan. Deze console, bekend onder de codenaam 'Lockheart' is nog niet door Microsoft bekend gemaakt, maar zou de officiële naam Xbox Series S krijgen.

  Nu zijn via een Arabisch Twitteraccount foto's verschenen van een nieuwe Xbox controller die het bestaan van deze Xbox Series S bevestigd. Op de doos van deze nieuwe Robot white controller staat vermeld dat deze geschikt is voor onder anderen de Xbox Series X en de Xbox Series S.

  Xbox Series S gelekt, deze maand nog officieel gepresenteerd?

  Volgens de geruchten zou de Xbox Series S een goedkopere versie van de Xbox Series X worden. Ondanks dat de Series S nog niet bekendgemaakt is, wordt verwacht dat de nieuwe console een afgeslankte versie van de Xbox Series X gaat worden. Deze Series S zou daarmee de vervanging worden van de huidige Xbox One en Xbox One X.

  De nieuwe console zou een GPU met 4 teraflops capaciteit krijgen, die snel genoeg zou moeten zijn voor 1440p/60fps gameplay. De Xbox Series S zou daarnaast wel ondersteuning voor ray-tracing en een SSD herbergen. Belangrijkste verschil is dat de Series S geen disc drive zou krijgen en dus een volledige digitale editie zou worden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.