Xbox Series X games nu te spelen in Dolby Vision

News
woensdag, 29 september 2021 om 8:30
xbox series xf1631877765
Vanaf nu zijn er meer dan 100 games voor de Xbox Series X en Series S te spelen met Dolby Vision. Microsoft laat dat weten in een blogpost. Microsoft is daarmee de eerste die Dolby Vision toepast voor games.
Microsoft is de eerste consolefabrikant die het mogelijk maakt om games te spelen in Dolby Vision. Er zijn nu al meer dan 100 games te spelen met Dolby Vision en Microsoft is van plan in de toekomst meer games uit te brengen die gebruik kunnen maken van Dolby Vision. Het bedrijf noemt Halo Infinite als voorbeeld.
Er is ook een video uitgebracht waarin verschillende beelden naast elkaar zijn gezet ter vergelijking. De video wisselt 'gewone' beelden af met beelden in Dolby Vision, waarna beide naast elkaar worden gezet. Dat laat goed zien wat gamers met Dolby Vision kunnen verwachten. De video zie je hieronder.

Wat is Dolby Vision?

Dolby Vision is een techniek waarmee beeld in de beste kleurweergave wordt vertoond. Daardoor zie je meer details en is het contrast beter. Veel recente tv's ondersteunen deze techniek. Microsoft zorgt nu dat sommige games te spelen zijn terwijl Dolby Vision aan staat. Hierdoor voelen de games een stuk realistischer aan.
Het is nu al mogelijk om van de nieuwe functie gebruik te maken. Je moet Dolby Vision dan alleen even aanzetten in de instellingen van je Xbox. Uiteraard moet je TV ook geschikt zijn voor Dolby Vision. Kijk eerst wel even na of je de meest recente update voor je Xbox Series S of X hebt uitgevoerd, anders kun je de functie niet gebruiken.