Free Guy komt nu al naar Disney+

News
woensdag, 29 september 2021 om 9:00
disneylogof1632855639
Free Guy is vanaf nu te zien op Disney+. Deze film gaat over een bankmedewerker die op een dag ontdekt dat hij een NPC is in een open-world game. De film verscheen in augustus in de bioscoop, maar is iets meer dan een maand al thuis te zien.
Free Guy is zeker niet de eerste film die op gaming gebaseerd is, maar niet per se op een bestaande game. Denk bijvoorbeeld aan Ready Player One of Wreck-It Ralph. Beide films gaan volledig over de gamewereld, maar Free Guy is net iets anders. Je merkt bij deze film gewoon dat er enorm veel onderzoek gedaan is naar games en alles wat daaromheen zit. In de film kom je echt van alles tegen: Games, bekende YouTubers, Twitch-streamers en acteurs en ga zo maar door. Maar het grootste verschil tussen deze film en bijvoorbeeld Ready Player One, is dat Free guy gaat over een non playable character, oftewel een NPC.
Vaak duurt het maanden voordat een film die in de bioscoop draait naar een streamingdienst komt. Voor de film 1917 kostte het bijvoorbeeld iets meer dan een jaar. Maar voor Free Guy is de wachttijd behoorlijk korter. De film is op 11 augustus uitgekomen in de bioscopen en vanaf 29 september 2021 is hij al te streamen op Disney+.

Waar gaat Free Guy over?

In Free Guy zien we vliegende auto's, dinosaurussen en bankovervallen. Het lijkt er dan ook op dat de film de nodige inspiratie uit Grand Theft Auto heeft gehaald. Maar ook Fortnite, Garry’s Mod, Portal en nog veel meer games komen aan bod.

We volgen een NPC genaamd Guy, die een achtergrondrol heeft bij een bank. Hij zit in het spel Free City, waar honderden spelers dagelijks inloggen om missies te doen en dingen kapot te schieten. Onze vriend Guy komt er op een gegeven moment achter dat hij geen echte speler, maar een NPC is. Uiteindelijk wordt hij de enige die de game kan redden, want de eigenaar wil het spel afsluiten.