EA haalt speler uit FIFA 22 vanwege rechtszaak

News
woensdag, 29 september 2021 om 8:00
fifaf1631545457
FIFA 22 is nog niet eens uit, maar EA heeft nu al een speler uit de selecties verwijderd. De linksachter van Manchester City heeft het spel moeten verlaten. Deze speler is namelijk verwikkeld in een rechtszaak. Hij wordt verdacht van meerdere verkrachtingen.
De linksachter van Manchester City, Benjamin Mendy, is uit FIFA 22 gehaald. Hij is zowel in het Manchester City team als in het Franse nationale voetbalteam niet meer te zien. Ook is zijn “kaart” uit FIFA 22 gehaald en zal hij niet meer voorbij komen in Ultimate Team Packs. Of dit zo blijft is nu nog onduidelijk.
Mendy is uit de game gehaald in verband met een rechtszaak waar hij nu middenin zit. De 27-jarige verdediger wordt verdacht van vier verkrachtingen en een seksuele aanranding. Deze daden zouden in zijn eigen huis plaatsgevonden hebben tussen oktober 2020 en augustus 2021. Er wordt nog onderzoek gedaan, maar in de tussentijd zit professioneel voetballen er voor Mendy niet in. Mendy is namelijk ook geschorst uit de club Manchester City.

Worden spelers vaker uit FIFA gehaald?

Het is overigens niet de eerste keer dat EA iemand uit FIFA haalt. Ex-voetballer Adam Johnson werd in 2016 uit de game gehaald toen nieuws naar buiten kwam dat hij seksueel actief bleek te zijn met een 15-jarige. In 2019 is er iemand van eigen bodem uit de game gehaald: Marco van Basten. De voormalige Nederlandse aanvoerder werd uit FIFA 2020 gehaald nadat hij in een interview de met het nazisme geassocieerde woorden 'Sieg Heil' gebruikte.
FIFA 22 verschijnt op 1 oktober. Onze review van de game kun je nu alvast lezen.

Populair Nieuws