Xbox Series X en S hebben geen USB-C, wel Wifi 5

  Microsoft heeft de websites van de Xbox Series X en Xbox Series S aangepast en daarmee ook alle specificaties vrijgegeven. Daarbij zijn een paar opvallende dingen naar voren gekomen, zoals het gebrek aan een USB-C aansluiting.

  Microsoft

  Over vijf dagen gaan de pre-orders voor de Xbox Series X en Xbox Series S open en om alle consumenten zo goed mogelijk in te lichten over de mogelijkheden van de next-gen consoles, heeft Microsoft de desbetreffende pagina’s op haar website flink aangepast. Zo worden nu alle features van de Xbox consoles uitgelicht en is het ook mogelijk om alle officiële specificaties op te zoeken.

  Van veel specificaties waren we al op de hoogte. Zo was het al bekend dat de Xbox Series X een GPU gaat krijgen met 12 Teraflops en gebaseerd is op een RDNA 2 videokaart van AMD. De processor is ondertussen gebaseerd op de Zen 2 processors van dezelfde fabrikant.

  Aansluitingen op de Xbox Series X en S

  Door de volledige lijst aan specs zijn we nu welke achter een aantal details gekomen. Zo krijgen de Xbox Series X en Xbox Series S allebei drie USB 3.1-aansluitingen, maar opvallend genoeg geen USB-C. Op die manier kan je bijvoorbeeld niet gebruikmaken van de hoogste snelheid van een externe NVMe SSD. De nieuwe consoles maken ondertussen gebruik van Wifi 5 en een Xbox Wireless radio signaal voor de draadloze controllers. Met de HDMI 2.1 port is er genoeg bandbreedte om een 4K signaal over te brengen tot een frequentie van 120Hz of 8K op 60Hz.

  De Xbox Series X en Xbox Series S komen allebei uit op 10 november. Eerstgenoemde zal een prijskaartje krijgen van 499 euro, terwijl de Series S in de schappen zal liggen voor 299 euro. De prijs en releasedatum van de PlayStation 5 wordt naar verwachting vanavond bekendgemaakt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.