PS5 showcase verwachtingen - Gids voor de toekomst!

  De PS5 showcase staat voor de deur en de verwachtingen zijn hoog. De prijs, releasedatum, wanneer pre-orders starten en natuurlijk games bij de release zijn nog altijd een groot mysterie. De XGN-redactie zet de grootste verwachtingen en geruchten op een rijtje!

  Het PS5 Showcase evenement wordt op woensdag 16 september om 22.00 uur 's avonds afgetrapt via een officiele livestream op het YouTube- en Twitch-kanaal van PlayStation. Voordat het zover is, kunnen we alleen wel alvast onze glazen bol erbij pakken. De XGN-redactie zet de PS5 showcase verwachtingen op een rijtje.

  Luuc ten Velde - Final Fantasy 16

  Er gaan al tijden geruchten over de mogelijke aankondiging van Final Fantasy 16. Square Enix heeft officieel nog geen informatie gegeven over het mogelijke nieuwe deel in de iconische reeks, maar hier en daar is al wel wat uitgelekt. Zo werd een Twitter-account ontdekt van de uitgever waarvan men denkt dat het voor Final Fantasy 16 is.

  Tevens verwacht ik dat er uitgebreid aandacht besteed wordt aan de UI van Sony's next-gen machine. De nieuwe console heeft ook nog vrij weinig laten zien van hoe het opstartscherm er nou uit ziet en hoe goed die SSD in actie werkt met het opstarten van een game bijvoorbeeld. Tijd om daar verandering in te brengen, al zou het me niets verbazen dat ze hier een blogpost voor uittrekken.

  Theo Weber - God of War 2

  Ik verwacht dat Sony met nog één verrassing komt in de vorm van een niet eerder onthulde PS5 exclusive. Welke precies, weet ik natuurlijk nog niet, maar ik hoop op God of War 2 als PS5 release game. Wat zou het tof zijn om met Kratos onder de knoppen de next-gen ervaring af te trappen. Verder denk ik dat er in ieder geval een aftrap voorbij komt voor de PS5 pre-orders en dat de PS5 prijs en de releasedatum eindelijk onthuld worden.

  Aram Brouwers - PS5 prijs en releasedatum

  Ik verwacht dat er bij de PS5 showcase duidelijk zal worden wat de prijs en releasedatum van de PS5 is. Ook denk ik dat er een paar oude en nieuwe PlayStation exclusives aangekondigd zullen worden voor de nieuwe console. Buiten dat zullen er hopelijk nog een aantal third-party titels voor de PlayStation 5 aangekondigd zullen worden.

  Chris Boers - Xbox Game Pass concurrent

  Ik verwacht een aantal nieuwe, nog niet aangekondigde games voor de launch lineup van de PS5 waaronder Final Fantasy XVI. Ik verwacht ook wel een reactie op het digitale geweld van Microsoft met hun Game Pass. Misschien wel een samenvoeging van PS Plus en PS Now of een soort PS Plus Platinum, waarbij PS Now als premium dienst op PS Plus komt. Oh ja, en nog iets met een prijs en releasedatum, bijna vergeten!

  Ralph - Meer Demon's Souls

  Ik verwacht uiteraard dat Sony de prijs van de PlayStation 5 bekend gaat maken, nu Microsoft haar kaarten op tafel heeft gelegd met de Xbox Series X en S. Dat zal waarschijnlijk ook eindelijk gepaard gaan met de releasedatum van Sony's next-gen console. Voor de rest hoop ik nieuwe beelden te zien van een aantal PS5 games, met name Demon's Souls en Deathloop. En Bugsnax natuurlijk.

  Wanneer je de PlayStation 5 kunt kopen is voor nu nog onbekend. Een releasedatum en datum waarop je het systeem via een pre-order kunt kopen is nog niet gegeven. Verwacht wordt dat hier nu verandering in komt gezien Microsoft haar prijs en releasedata heeft onthuld.

  Demon's Souls Remake

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.