Xbox Series X en PS5 voorraad mogelijk pas in 2023 weer normaal

News
maandag, 26 juli 2021 om 16:30
ps5 controller xbox series xf1619595169
De Xbox Series X en PS5 voorraad is na meer dan een half jaar nog steeds niet op een normaal peil. In de winkels kun je de consoles los vrijwel nergens vinden, iets wat onder andere met het chipsettekort te maken heeft. Als een recente opmerking van Intel's CEO Pat Gelsinger enige indicatie is, kan dat probleem maar goed in 2023 nog steeds spelen.
Tijdens de kwartaalbespreking van Intel heeft Gelsinger aangegeven dat hij verwacht dat het wereldwijde chiptekort nog tot en met 2022 kan aanhouden. Dat heeft als gevolg dat de voorraadproblemen van onder andere de PlayStation 5 en Xbox Series X nog tot en met 2023 aan kunnen houden. Gelsinger legt uit:

"Hoewel ik verwacht dat de tekorten in de tweede helft van het jaar weggewerkt worden, kan het nog één tot twee jaar duren voordat de industrie volledig aan de vraag van klanten kan voldoen." - Pat Gelsinger.

Het is niet de eerste keer dat uitgesproken wordt dat de tekorten rondom de next-gen consoles (en ook de Nvidia 30-series) nog wel even kunnen duren. Nvidia-CEO Jensen Huang sprak hier in mei al over. Hij zei dat er hoop was dat de voorraadproblemen rondom de RTX 30-series eind 2021 opgelost konden worden. Sony CFO Hiroki Tokoi gaf daarnaast aan dat hij verwachtte dat de PS5 voorraad tot en met 2022 beperkt zou zijn.
ps5 vs xbox series xf1594719334

PS5 voorraadproblemen niet zichtbaar in verkoop

Opvallend is wel dat aan de verkoopcijfers van de PS5 niet bepaald te zien is dat de console last heeft van voorraadproblemen. De PlayStation 5 loopt namelijk volgens de meest recente cijfers uit april 2021 voor op het tempo van de PlayStation 4. Waar de PlayStation 5 na vijf maanden op de markt rond de 8 miljoen exemplaren verkocht, stond de PS4 na dezelfde tijd op 7,6 miljoen verkochte exemplaren.
Ondanks de cijfers is de PlayStation 5 wel nog steeds moeilijk te vinden. Vrijwel nergens kun je de console in de winkel los kopen, al had Game Mania vorige week wel een aantal exemplaren voor de vrije verkoop. Mocht je nog geen PS5 of Xbox Series X hebben bemachtigd, hebben we dan ook goed nieuws voor je. In onze overzichten kun je precies in de gaten houden wanneer ergens een PS5 of Xbox Series X opduikt.

Populair Nieuws