Xbox Series X en PS5 release geen zorg voor Nintendo

News
maandag, 03 februari 2020 om 12:01
nintendo switchf1599555458
Volgens Nintendo-CEO is de aankomende release van next-gen consoles geen probleem voor de Nintendo Switch. Dat laat hij weten in een Q&A voor investeerders, zo meldt VGC. De Xbox Series X en PS5 release zouden geen impact hebben op het Switch-publiek.
Furukawa erkent dat de release van de nieuwe consoles het landschap van de industrie zal veranderen. Toch meent hij dat het doelpubliek voor de Switch en de andere consoles genoeg verschilt dat dat voor Nintendo niet uitmaakt. Belangrijk is dat het bedrijf de Switch blijft ondersteunen met software.

Xbox Series X en PS5 release in het midden van Switch-leven

De Nintendo Switch kwam een aantal jaren voor het einde van de huidige console-generatie op de markt. Dat betekent dat de levenscyclus van de Switch nu ongelijk loopt met die van de concurrentie. Volgens Furukawa is het vierde jaar van de Switch, waar we nu in zitten, het midden van het leven van het systeem, wat duidt op een totale levensloop van zo’n zeven jaar.
Nintendo is overigens niet de enige die optimistisch is over de toekomst van de Switch. Onlangs liet een Nederlandse game-ontwikkelaar nog weten vertrouwen te hebben in het concept. Nintendo's gedachtegang lijkt dus ook door experts uit de industrie te worden ondersteund.
Zowel de Xbox Series X als de PS5 release staan voor dit najaar op de planning. Hoe Nintendo's software-aanbod er tegen die tijd uitziet is nog onbekend, maar dat geldt vooralsnog ook voor de next-gen consoles.

Populair Nieuws