Verklapt dit lek geheimen over een belangrijke PS5 feature?

News
maandag, 03 februari 2020 om 12:07
playstation 5 ssd cartridge 3f1574323849
Het ziet er naar uit dat er steeds meer informatie over de PS5 features naar buiten rollen. Ditmaal lijkt het erop dat de details rondom een van de grootste PS5 features naar buiten is gebracht. Een insider claimt details te hebben over de SSD die Sony in zijn nieuwe console gaat gebruiken.
Een insider claimt op 4Chan details te hebben over de grootte van de SSD die Sony voor de PlayStation 5 wil gebruiken. Het zou een SSD van 2TB betreffen, het dubbele van de PlayStation 4 Pro. Op de PlayStation 4 Pro 500 Million Edition na heeft Sony nog nooit zoveel geheugen aangeboden voor een systeem. Het lanceringsmodel van de PlayStation 4 had in 2013 slechts 500GB, wat nu dus zou betekenen dat Sony deze vier keer zo groot maakt.
De grootte van de SSD is opvallend gezien een recent gelekte foto van de PS5 devkit liet zien dat deze slechts 1TB opslaggeheugen had. Natuurlijk hoeft de devkit nog niet dezelfde specs te hebben als het uiteindelijke model, maar het is wel een fink verschil. Wel is duidelijk dat de PS5 discs zal afspelen met een opslaggeheugen van 100GB, dus een grote SSD zou niet misstaan.
Daarbij bevat het lek nog flink wat andere details, waaronder wanneer de onthulling plaats zou moeten vinden. Volgens de insider zal deze op 5 februari plaatsvinden. Op die datum weten we dan ook in hoeverre we deze insider serieus kunnen nemen. Tot die tijd nemen we dit gerucht in ieder geval nog even met een korreltje zout.

Populair Nieuws