Nintendo Switch games en hardware blijven goed verkopen ondanks next-gen

  Ondanks dat 2020 het jaar is waarin de nieuwe generatie consoles op de markt verschijnt, draait de Nintendo Switch op haar bestaande kracht gewoon door. De hybrideconsole van Nintendo is pas een kleine drie jaar op de markt en heeft nog een scala aan games op de planning staan. Een nieuwe console zou dan ook niet nodig zijn volgens een Nederlandse ontwikkelaar.

  Waar er al een tijdje geruchten verschijnen over een Nintendo Switch Pro, is dat volgens de Nederlandse ontwikkelaar Ruud van de Moosdijk niet nodig. Van de Moosdijk werkt voor Engine Software, een ontwikkelaar die ports voor de Switch maakt, en liet in een interview met Nintendo Everything weten dat de Switch een beetje in zijn eigen dimensie valt binnen de markt.

  "De Nintendo Switch leeft, net als de Wii, in zijn eigen dimensie op de markt en zal goed blijven verkopen wanneer de PS5 en de Xbox Series X verschijnen."

  Ruud van de Moosdijk

  De ontwikkelaar geeft vervolgens aan dat hij gelooft dat Nintendo's consoles een unieke stijl hebben die niet de snelste processor of het grootste geheugen vereisen. Games als The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey laten zien dat Van de Moosdijk een goed punt maakt. Beide games werden ontzettend goed ontvangen en verkochten ook nog eens goed.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.