Xbox Series X blijkt stuk koeler dan PS5 te zijn

  Terwijl de PS5 vrij heet kan worden met peaks naar 65 graden, gingen er verhalen dat de Xbox Series X nog heter werd tijdens het draaien van games. Na een test van Windows Central blijkt dat alleen niet het geval te zijn. Sterker nog, de next-gen console blijft juist heel koel!

  Microsoft

  Een aantal journalisten hebben de PPS5 en Xbox Series X in handen, waardoor het tijd is om allerlei tests uit te voeren. Zo is al gebleken dat met de nieuwe SSD’s in de next-gen consoles, de laadtijden drastisch omlaag gaan. De echte performance van de consoles kunnen alleen nog niet zo goed getest worden, omdat er nog geen next-gen games op de markt zijn.

  Wat wel gemeten kan worden is de temperatuur van de apparaten wanneer ze een game draaien. Er gingen verhalen rond dat met name de Xbox Series X hoge temperaturen zou bereiken, ondanks de grote uitlaat aan de bovenkant. Om te checken of dat echt zo is heeft Windows Central een thermal imaging camera erbij gepakt, waarmee je accuraat de temperatuur van onderdelen kan controleren. En wat blijkt? De Xbox Series X is juist veel koeler!

  Koelbloedige next-gen console

  In de test was de Xbox Series X bezig om Monster Hunter World te draaien in resolution mode op ongeveer 50 frames per seconde. Elk onderdeel van de console is daarbij uitvoerig bekeken, maar nergens steeg de temperatuur uit boven de 35 graden Celcius. De uitlaat lijkt zijn werk dus goed te doen.

  Ter vergelijking: de Xbox One X gaat over de 56 graden heen, terwijl de PlayStation 4 net niet 60 graden Celcius haalt. Daarbij moet gezegd worden dat de test wel zijn verricht in een tijd waarin het buiten niet bepaald warm is, dus in de zomermaanden kunnen de consoles nog wel een stukje warmer worden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.