Nieuwe PlayStation Store lanceert kort voor PS5 release

  Sony heeft officieel duidelijk gemaakt dat er een nieuwe PlayStation Store gelanceerd gaat worden. De nieuwe PS Store moet kort voor de PS5 release uitgebracht worden. Sony's nieuwe store zal namelijk nog in oktober lanceren, een paar weken voor de PS5 release in Nederland.

  Zoals eerder al gemeld door DualShockers gaat Sony later deze maand een nieuwe versie van de PlayStation Store lanceren. Het betreft een nieuwe variant van zowel de mobiele app als de web-versie van de PlayStation Store. Na de update zullen er verschillende veranderingen doorgevoerd worden.

  Duidelijk is dat je geen titels meer kunt aanschaffen via de PS Store voor oudere Sony-consoles. Dit houdt in dat PlayStation 3, PS Vita en PSP-titels niet meer via de web-versie gekocht kunnen worden. Wie nog wel games voor deze consoles wil kopen, zal dit via de PS Store moeten doen van het respectievelijke platform.

  PS Store op de schop door PS5 release

  In het rapport van DualShockers wordt duidelijk dat de veranderingen plaatsvinden om voor te bereiden op de PS5 release. De nieuwe console van Sony staat voor een release van 12 november op de planning in de VS. Een weekje later komt de next-gen console van Sony ook in Nederland uit.

  In de source code die op de officiële PlayStation-website is ontdekt, blijkt dat de nieuwe PS Store speciale intergratie zal hebben met de PS5. Hierbij gaat het om de Wishlist-feature. Volgens het rapport bouwt Sony deze functie compleet opnieuw voor de PlayStation 5 variant van de PlayStation Store.

  Uiteindelijk zal de PS5 release daadwerkelijk een goed beeld geven van hoe de nieuwe PlayStation Store eruit komt te zien, net als de officiële release van de winkel zelf. Deze zou voor eind oktober op de planning moeten staan. Een precieze datum is nog onduidelijk.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.