'Xbox Series S zal dezelfde CPU als de Xbox Series X krijgen'

  Het begint er steeds meer op te lijken dat de Xbox Series X een goedkoper en zwakker broertje gaat krijgen. De zogeheten Xbox Series S krijgt volgens geruchten dezelfde CPU als haar grotere broer, maar zal op andere punten verschillen.

  Microsoft

  Het bestaan van de Xbox Series S, eerder ook bekend als Project Lockheart, is nog niet officieel aangekondigd door Microsoft. Het Amerikaanse bedrijf blijft de lippen stijf op elkaar houden, terwijl er steeds meer informatie over de console naar buiten komt.

  Volgens Tom Warren, Senior Editor bij The Verge, zal de Xbox Series S bijvoorbeeld dezelfde processor gaan krijgen als de Xbox Series X. Eerder ging het bericht de ronde dat Project Lockheart een zwakkere CPU zou gaan krijgen. Volgens Warren zal Microsoft het verschil nu gaan maken in de videokaart. Zo zal de Xbox Series X draaien op een lagere GPU frequentie en zal het minder Computing Units krijgen. Op die manier zal het voor ontwikkelaars makkelijker worden om voor de Xbox Series X en Xbox Series S tegelijkertijd games te ontwikkelen.

  Wanneer is de Xbox Series S aankondiging?

  De verwachting was ook dat Microsoft in juni de Xbox Series S zou aankondigen, maar dat is er duidelijk niet van gekomen. In juli zal Microsoft haar volgende Xbox 20/20 presentatie geven, die vergelijkbaar moet zijn met de PS5 presentatie van Sony. De verwachting is nu dat Microsoft vervolgens in augustus de Xbox Series S aankondigt. Of die geruchten op waarheid zijn berust zullen we dus over een paar weken te weten komen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.