Twitch bant tijdelijk account Donald Trump

  Het zit president Donald Trump tegenwoordig niet mee op social media-platformen. Na eerder al onenigheid te hebben met Twitter, is Trump nu tijdelijk geband op streamingplatform Twitch.

  Amber Smith

  Sinds zijn beëdiging krijgt Trump al kritiek over zich heen, met name als het aankomt op een loopje nemen met de waarheid. Wat zijn persvoorlichter destijds de ‘alternatieve waarheid’ noemde. De president van Verenigde Staten is daarnaast flink ook uitgesproken tegen immigranten. Zijn uitgesproken belofte om een muur te bouwen tussen de Verenigde Staten en Mexico is daar een goed voorbeeld van.

  Om zijn punt bij te zetten heeft Trump op Twitch een oudere video gedeeld. Daarin claimt hij onder andere dat Mexico verkrachters naar de Verenigde Staten stuurt. Dat is voor Twitch reden genoeg om het account van de president tijdelijk te bannen, wegens het overschrijden van de gebruiksvoorwaarden. Dat laat het bedrijf weten tegenover The Verge.

  “Ook politici moeten zich op Twitch houden aan de voorwaarden en richtlijnen, net zoals iedereen. We gaan geen uitzondering voor politici en zullen actie ondernemen als gerapporteerde content in strijd is met onze regels.”

  Verklaring Twitch

  Nieuwe wet tegen social media-platformen

  Het is niet de eerste keer dit jaar dat Trump onenigheid heeft met een online platform. De president wilde daarom eerder al een wetsverandering invoeren. Daarmee zijn social media-platformen verantwoordelijk voor berichten die gebruikers plaatsen, wat een doodsteek zou zijn voor veel bedrijven. Eerder deze maand heeft Trump een voorstel gedeeld, maar er zijn momenteel nog geen veranderingen doorgevoerd. Mogelijk wil Donald Trump het voorstel als een stok achter de deur houden om maatregelen van social media-bedrijven te voorkomen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.