Xbox Series S houdt wel erg weinig opslagruimte over

News
woensdag, 04 november 2020 om 15:00
xbox series sf1604058701
Deze maand wordt het lange wachten eindelijk beloond en komen de next-gen consoles op de markt. Voor veel gamers is dat altijd een belangrijk moment en het bepaalt ook voor de komende paar jaar waarop je zal gaan spelen. Microsoft komt naast het vlagschip, de Xbox Series X ook met de goedkopere Xbox Series S. Alleen lijkt de Xbox Series S wel erg weinig schijfruimte voor games over te houden.

Hoeveel GB blijft erover voor je games?

De duurdere Xbox Series X krijgt maar liefst 1 TB schijfruimte, maar de goedkopere Xbox Series S krijgt slechts 512 GB schijfruimte mee. Hoewel dit niet vreselijk veel is valt hierop zich nog goed mee te leven, zei het niet dat de console zelfs al een groot deel van deze schijfruimte op zich neemt. Voor je eigen games en apps blijft er van die 512 GB nog maar 364 GB over. En als je nagaat dat games anno 2020 steeds meer ruimte innemen kan dit behoorlijk hard gaan. Sommige games gaan al richting de 200 GB.

De maand van de waarheid

Vanaf dinsdag 10 november zijn de nieuwe consoles van Microsoft eindelijk te koop. Microsoft brengt volgende week dus twee varianten. De Xbox Series X voor 499 euro en de goedkopere Xbox Series S voor 299 euro. De grote concurrent Sony brengt een week later haar nieuwe paradepaardje, de PlayStation 5. De PlayStation 5 moet 499 euro gaan kosten. Wel komt er daarnaast nog een PlayStation 5 zonder disc tray, deze is 100 euro goedkoper en gaat dus ‘slechts’ 399 euro kosten. De PlayStation 5 komt donderdag 19 november in de winkels.
Op een mogelijk nieuwe Nintendo Switch, de Nintendo Switch Pro moeten we voorlopig helaas nog even wachten. Officieel heeft Nintendo deze komst ook nog niet bevestigd.

Populair Nieuws