Prijs Joy-Con verlaagd, voorsorteren op Nintendo Switch Pro?

  Zit jij door al het thuiszitten steeds vaker te gamen op je Nintendo Switch? Dan hebben we goed nieuws, Nintendo gaat via haar Japanse website de prijzen van Joy-Cons flink verlagen. Sorteert Nintendo hiermee voor op een Nintendo Switch Pro?

  Heeft dit invloed op de Nederlandse markt?

  Op de Nederlandse markt betaal je al snel 65 euro voor een paar officiële Nintendo Joy-Cons, dit is erg aan de prijs maar ja je kan ook bijna niet zonder. Wij vinden dit bij XGN ook wel wat duur en houden daarom om onze en jullie portemonnee te spekken de officiële bestelsites goed in de gaten. Meestal levert dit niet veel op, maar nu heeft Nintendo via haar officiële Japanse website iets moois aangekondigd:

  “Vanaf vrijdag 6 november 2020 wordt de prijs voor één Joy-Con herzien van 4.480 yen + belasting naar 3.740 yen + belasting.

  Omgerekend is de oude prijs van 4480 Japanse yen ongeveer 36 euro en de nieuwe prijs van 3740 Japanse yen is omgerekend ongeveer 30 euro, dit scheelt toch een slok op een borrel. Natuurlijk is het nog maar de vraag of het met belastingen en verzendkosten vanuit het verre oosten nog echt zo goedkoop blijft, maar dit zijn wel goede voortekenen voor de Nederlandse markt. Als Nintendo in Japan de prijs nu naar beneden aanpast is er een grote kans dat vroeg of laat deze prijswijziging ook wordt doorgevoerd in Nederland.

  Voorsorteren op de Nintendo Switch Pro?

  Het is natuurlijk fijn dat je straks een tientje minder hoeft te betalen, maar dat legt geen windeieren. Maar wat wel windeieren gaat leggen is de nieuwe Nintendo Switch Pro, we speculeren al ruim een jaar over deze krachtige Nintendo Switch en zou Nintendo met deze prijsverlagingen voorsorteren op de Switch Pro. Want meestal als iets goedkoper wordt komt de opvolger eraan, en het patent voor een nieuwe Joy-Con is al aangevraagd. Want als het eruitziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.