Xbox Series X tekort ook nog een probleem in 2022

News
donderdag, 30 september 2021 om 11:30
xbox series xf1637772091
Xbox Baas Phil Spencer vertelde een aantal dingen aan The Wrap over de problemen met het kopen van de Series X. Hij laat weten dat het chiptekort niet het enige probleem is. Volgens Spencer kunnen de problemen rond de bevoorrading daarom nog tot 2022 duren.
Sinds de release van de Xbox Series X en PS5 zijn er al grote problemen. De consoles zijn bijna overal uitverkocht en winkels worden niet genoeg aangevuld om aan de vraag te voldoen. Phil Spencer sprak bij The Grill, onderdeel van The Wrap, over de gevolgen van de coronapandemie op de toekomst van de gamesindustrie. Hij deed een aantal uitspraken over het probleem van de bevoorrading van de nieuwe Xbox.
Spencer vertelde dat er meer problemen spelen dan alleen het tekort aan hardware. Deze problemen moeten worden opgelost, maar kunnen volgens hem nog wel wat tijd in beslag nemen. Hierdoor lijkt het er niet op dat we binnenkort makkelijk aan een Xbox series X kunnen komen. Zelf zegt hij dat het probleem tot ergens in 2022 kan gaan duren.

Phil Spencer vind het erg voor de fans

De Xbox baas zegt dat hij het erg vindt dat zoveel fans zijn teleurgesteld. Fans willen graag de nieuwe console in huis halen, die een stuk beter is dan de voorgaande Xbox. De problemen rond de bevoorrading en productie zijn alleen niet snel genoeg op te lossen. Het zal sowieso nog een aantal maanden duren, voordat de problemen zijn opgelost.
Niet alleen consoles worden hard getroffen door het tekort aan hardware. Videokaarten zijn ook bijna niet meer te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat het erg lastig is om zelf een PC in elkaar te zetten.

Populair Nieuws