Halo Infinite Multiplayer wordt Free to Play

News
maandag, 03 augustus 2020 om 12:00
halo infinitef1632209469
Microsoft heeft in een tweet bekend gemaakt dat de Halo: Infinite multiplayer Free to Play zal worden en zal draaien op 120 fps op de Xbox Series X.
Microsoft heeft via het twitteraccount van Halo bekendgemaakt dat de multiplayer van Halo Infinite gratis speelbaar zal zijn voor iedereen op Xbox One, Xbox Series X en PC. Eerder werd op twitter account Klobrille al opgemerkt dat op de website van speelgoedwinkel SmythToys diverse details over de Halo Multiplayer vermeld stonden. Niet alleen werd daar de Free to play Multiplayer en 120 fps al vermeld, Klobrille wist ook te melden dat Halo Infinite een Battle Pass systeem zal krijgen en customization options zal krijgen. De vraag is of deze customizations duiden op cosmetische skins of gameplay aanpassingen.

Halo Infinite Multiplayer Free to Play, microtransacties?

Halo Infinite werd vorige week aan de wereld getoond tijdens een groot Xbox games reveal event. De game werd nogal lauw ontvangen en kreeg vooral kritiek op de matige graphics. De ontwikkelaar 343 Industries trok daarop het boetekleed aan en meldde in een blogpost dat ze die kritiek ter harte genomen hebben. 343 Industries gaf aan dat er een bewuste keuze gemaakt was om Halo Infinite een meer klassieke artstyle te willen geven en geleerd te hebben van eerdere delen, met name Halo 4, Halo 5, en Halo Wars 2.

Dit is een keuze waar zij achter blijven staan. Ook was er visuele kritiek. Objecten waren plat en saai en er was veel pop-in te zien. Dit is iets wat volgens 343 tussen nu en de launch aangepakt gaat worden. 343 Industries verwacht dat dit opgelost gaat zijn voor de lancering later dit jaar.

Het Multiplayer deel van Halo Infinite zal dus Free to Play zijn, de SinglePlayer zal wel betaald zijn. Microsoft heeft eerder aangegeven dat de Singleplayer zal draaien op 4K en 60 FPS op de Xbox Series X. Halo Infinite maakt onderdeel uit van de launch line-up van de Xbox Series X later dit jaar, maar komt ook uit voor de Xbox One en zal op de pc verkrijgbaar zijn via Steam en de Microsoft Store. De game zal onderdeel zijn van de Xbox Game Pass.