Xbox Live gaat vanaf nu door het leven als Xbox Network

News
woensdag, 24 maart 2021 om 10:30
xbox live goldf1611672137
Spelers op Xbox consoles zullen vanaf nu moeten omgaan met een opvallende verandering. Na jaren de naam te zijn geweest van het online netwerk van Xbox, zal Xbox Live vanaf nu veranderen naar Xbox Network.
Elk van de grote drie consolefabrikanten maakt gebruik van hun eigen netwerk, inclusief een bijbehorende naam. De meest iconische en meest geliefde van de drie is ongetwijfeld Xbox Live, maar Microsoft maakt nu juist de keuze om dat netwerk om te dopen naar Xbox Network.
De verandering is opgevallen door beta testers van het nieuwe Xbox dashboard op de Xbox Series X en Xbox One consoles, waarvan vervolgens clips zijn opgedoken op Twitter. Naar aanleiding van de naamsverandering heeft The Verge navraag gedaan bij Microsoft over de reden.

Geen verandering voor Xbox Live Gold

Dat betekent dus dat het vertrouwde Xbox Live Gold gewoon zal blijven bestaan. Eerder gingen er al geruchten dat Microsoft zou gaan stoppen met de premium online dienst, maar de techgigant ontkende dat gerucht. Sterker nog, Microsoft kwam met een flinke prijsverhoging. Na een storm van kritiek ging dat plan toch niet door.
De consolefabrikant kwam ook nog eens met de mededeling dat Free to Play games zoals Fortnite geen Xbox Live Gold abonnement nodig hebben om online te gamen. Daarmee zijn de Xbox consoles ineens een stuk aantrekkelijker om populaire Free to Play games te spelen ten opzichte van de PlayStation consoles.

Populair Nieuws