Microsoft verhoogt prijs Live Gold toch niet na storm van kritiek

News
zaterdag, 23 januari 2021 om 8:00
xbox live with goldf1611383472
Gisteren kondigde Microsoft aan dat het de prijs van Live Gold zou verdubbelen naar $60 per 6 maanden. Na een storm van kritiek is Microsoft hier nu op terug gekomen. De prijsverhoging gaat niet door en Free to Play games hebben niet langer Live Gold nodig.
Gisteren middag verraste Microsoft de Xbox gamers met een onaangename verrassing. De Amerikaanse consolebouwer kondigde aan dat het de prijs van Live Gold wilde gaan verhogen om deze 'in lijn te brengen met de waarde en wijzigingen in regionale markten en om te kunnen investeren in de Xbox gemeenschap'.
De prijsverhoging betekende dat 1 maand Live Gold $1 meer zou gaan kosten, drie maanden Live Gold zou een prijsverhoging van $5 krijgen. Effectief betekende dat dat gamers om online te kunnen spelen $60 dollar per 6 maanden zouden moeten gaan betalen.

Voor Nederland betroffen de prijsverhogingen voor een maandabonnement 8,99 euro in plaats van de huidige 6,99 euro. verhoogd. Een drie maanden abonnement ging van 19,99 euro, naar 23,99 euro en een halfjaarabonnement zou 47,99 euro gaan kosten.

Deze prijsverdubbeling werd niet bepaald positief ontvangen. Veel gamers uitten hun ongenoegen op Twitter en op Reddit. Hoewel velen begrip hadden voor gestegen kosten van het onderhouden van een online netwerk, was de gaming wereld unaniem in het oordeel dat deze prijsverhoging exorbitant hoog was. De prijs van Live Gold werd hiermee vrijwel gelijk getrokken aan die van Game Pass.

Microsoft trekt zich kritiek aan en draait prijsverhoging terug

De storm van kritiek is niet aan dovemansoren gericht, binnen 24 uur heeft Microsoft nu aangekondigd dat de hele prijsverhoging niet doorgaat. Sterker, Microsoft gaat een stap verder en gaat de noodzaak van Live Gold voor alle Free to Play games verwijderen. Vanaf nu is Live Gold dus niet meer nodig voor alle Free to Play games, waaronder populaire spellen als Fortnite, War of Warships en SMITE.
Xbox Live Gold stelt gamers in staat om met hun Xbox console online te spelen. Het abonnement is tot nu toe altijd nodig geweest voor alle online games, dus ook voor Free to Play games. Daarnaast krijgen Live Gold abonnees maandelijks gratis games die ze kunnen behouden zolang hun abonnement doorloopt.
Ook Sony heeft voor de PlayStation een online abonnenment, genaamd PS Plus met vergelijkbare voordelen. PS Plus is voor PlayStation spelers niet nodig om Free to Play games te kunnen spelen. Vanaf nu geldt dat dus ook voor Xbox spelers.

Populair Nieuws