Xbox komt dit jaar met vijf first-party games

News
vrijdag, 10 juni 2022 om 13:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Xbox verwacht in de komende twaalf maanden vijf first-party games uit te brengen. Dat aantal zou overeenkomen met het aantal games dat de uitgever in het afgelopen jaar uitbracht. Het is nog onduidelijk om welke games het gaat.
In het vorige belastingjaar (dat voor Microsoft loopt van 1 juli tot en met 30 juni) heeft Xbox vijf first-party games uitgebracht. Het gaat om de Xbox-versie van Microsoft Flight Simulator, Psychonauts 2, Age of Empires IV, Forza Horizon 5 en Halo Infinite. Tegenover verschillende media, waaronder VGC, laat het bedrijf weten het op schema ligt om dat getal in het komende belastingjaar (eindigend in juni 2023) te evenaren of voorbij te gaan.
Wat daar in de eerste maanden van terecht gaat komen is de vraag, want twee grote games die in de tweede helft van 2022 uit hadden moeten komen zijn uitgesteld naar volgend jaar. Naar verwachting komen Starfield en Redfall aan het begin van 2023, duz ze zouden nog in de periode vallen waar Microsoft op doelt. Er staan dan alleen nog steeds drie plekken open.
Het zou kunnen dat het aflopen van de PlayStation-exclusiviteit van Bethesda-games Deathloopen Ghostwrire: Tokyo zorgt voor twee ‘nieuwe’ first-party games. Verder zijn games als Hellblade 2, Forza Motorsport en State of Decay 3 in ontwikkeling. Xbox heeft ook nog games als Everwild en Fable in ontwikkeling, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat deze in het komende jaar uit kunnen komen.
xbox series x0f1582274529

Komt Xbox snel met games?

Het is een bekend kritiekpunt dat Xbox weinig first-party games heeft, maar mogelijk komen er snel weer allerlei titels bij. Zondag houdt het bedrijf namelijk een uitgebreide showcase als onderdeel van Summer Game Fest. Mogelijk komen er daar wat titels voorbij die binnenkort uit moeten komen.