Xbox heeft eindelijk meer geld opgeleverd dan de PS5 en Nintendo Switch

News
dinsdag, 26 april 2022 om 9:00
xbox series xf1637772091
Sinds de lancering van de Xbox One heeft Microsoft haar meerdere moeten erkennen in Nintendo en Sony als het aankomt op inkomsten door console sales. Maar nu heeft Xbox voor het eerste in 11 jaar meer geld opgeleverd dan de PS5 en Nintendo Switch.
De laatste tijd is Microsoft hard bezig om een groter marktaandeel te veroveren over Nintendo en met name Sony. De grootste concurrent voor de Xbox One en Xbox Series X/S zijn dan ook zeker de PlayStation 4 en PlayStation 5. En de inspanning van Microsoft lijkt nu eindelijk vruchten af te werpen.
Via Twitter laat Mat Priscatella, videogame-analist bij NPD, weten dat verkopen in de VS van de Xbox Series consoles meer geld in het laatje hebben gebracht in maart 2022 en het eerste kwartaal dan de Nintendo Switch en PS5. De Nintendo Switch is wel vaker verkocht, maar heeft een goedkoper prijskaartje en brengt per verkocht exemplaar dus minder geld op.
Het is een lange tijd geleden dat dat voor het laatst is gebeurd. De vorige keer dat consoles van Microsoft voor meer inkomsten hebben gezorgd ten opzichte van Sony en Nintendo is maart 2011 geweest, precies 11 jaar geleden.

Elden Ring spant nog steeds de kroon

Op het gebied van games is het opnieuw Elden Ring dat gezorgd heeft voor de meeste sales in maart. En dat heeft de nieuwe game van FromSoftware gedaan op PlayStation, Xbox én PC. Over een periode van 12 maanden staat het qua sales alleen achter Call of Duty Vanguard.
De games van FromSoftware waren voorheen vrij niche, maar Elden Ring domineert ook ten opzichte van PlayStation exclusive games. Zo heeft het opvallend genoeg Horizon Forbidden West ver achter zich gelaten op de PlayStation Store in maart.