Xbox geeft Sony een burn na Spider-Man upgrade verwarring

  Nu de prijzen en releasedata van de PS5 en Xbox Series X bekend zijn, lijkt het erop dat de console-oorlog tussen Sony en Microsoft kan beginnen. Zo gaf laatstgenoemde Sony meteen een burn na de upgrade verwarring omtrent Spider-Man.

  Gelijktijdig met de PlayStation 5 komt Sony ook met Spider-Man Miles Morales op de markt. Deze game is een uitbreiding voor het geliefde Marvel’s Spider-Man uit 2018 voor de next-gen console en ook de PlayStation 4. Om ervoor te zorgen dat spelers het hele verhaal in dezelfde grafische kwaliteit kunnen spelen - aangezien de save game van Spider-Man niet overgezet kan worden naar de PS5 - komt ontwikkelaar Insomniac Games ook met een remaster van de base game.

  Veel fans hadden verwacht dat als ze de originele versie van Spider-Man in hun bezit hebben, dat ze vervolgens gratis kunnen upgraden naar de PS5 remaster. Volgens Sony zit dat er alleen niet in. Wil je aan de slag met de vernieuwde versie, dan moet je Spider-Man Miles Morales Ultimate Edition kopen of Miles Morales aanschaffen voor de PS4, profiteren van de gratis upgrade naar de PS5 versie en dan vervolgens gebruikmaken van een ‘paid upgrade’ voor de base game. De upgrade is niet alleen verwarrend, het zorgt ook vol veel onvrede onder de fans.

  Xbox strooit zout in de wond

  De chaos rondom de upgrade van Spider-Man klinkt natuurlijk als muziek in de oren van Microsoft. Miles Morales is namelijk dé launch game voor de PlayStation 5. Op Twitter maakt het kanaal van Xbox UK dan ook graag gebruik van de chaos. In ‘een paar simpele stappen’ legt het kanaal uit hoe je current gen games kan upgraden naar de Xbox Series X en S versies door middel van Smart Delivery: “Koop gewoon de game.”

  Alle games die onder Smart Delivery vallen zullen namelijk automatisch worden overgezet naar een next-gen versie als je een Xbox Series X of Xbox Series S koopt. De lijst van games die meedoen aan het programma is hier te vinden.

  Marvel's Spider-Man - Miles Morales

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.