De beste games die je nu met de Xbox Game Pass kan spelen

Article
zaterdag, 21 maart 2020 om 10:00
ori and the will of the wispsf1584710641
Met de next-gen consoles die eind dit jaar moeten uitkomen ligt er weer een oorlog tussen Microsoft en Sony op de loer. De Amerikaanse consolefabrikant heeft alleen een geheim wapen in handen: de Xbox Game Pass. Dit zijn de beste games die je nu al op de dienst kan vinden.

Ori and the Will of the Wisps

De platformer Ori and the Blind Forest was in 2015 een enorm succes. De kleine titel kon in korte tijd tot een toptitel, dankzij de enorm goede ontvangst en het platform dat Microsoft de game heeft gegeven als uitgever. Het kon dan ook niet anders dat er een vervolg zou komen.
Eerder deze maand kwam die voorspelling uit met Ori and the Will of the Wisps. Ontwikkelaar Moon Studios heeft de basis van de platformer hetzelfde gehouden, maar de speler ondertussen meer opties gegeven. Het resultaat is zelfs beter dan The Blind Forest. Liefhebbers van platformers en betoverende games mogen dan ook niet om Ori and the Will of the Wisps heen en met de Xbox Game Pass kan je direct met de titel aan de slag.
gears 5f1573829269

Gears 5

Als het aankomt op de exclusives die het Xbox-platform kan aanbieden, dan is vaak één van de eerste namen die ter sprake komt Gears of War. Al sinds het eerste deel in 2006 is de franchise razend populair en binnen de kortste keren een vaste naam geworden van het platform.
Voor het vijfde deel in de serie is er een gedeelte van de naam achterwege gelaten, maar in essentie is Gears 5 nog een echte Gears of War. Deze keer trekken spelers de schoenen aan van Kait Diaz, die de oorsprong van de Locust en haar eigen familie wil achterhalen. Uiteraard gaat dat gepaard met veel schietwerk en extreem geweld, waarbij het bloed weer in liters tegelijkertijd over het scherm zal vloeien. Een titel waar de echte third person shooter-fan niet omheen kan.
the witcher 3 wild huntf1579116110

The Witcher 3: The Wild Hunt

Bijna elke RPG-liefhebber kijkt uit naar Cyberpunk 2077, de gloednieuwe game van CD Projekt RED die in september moet verschijnen. Voor het zover is kunnen we gelukkig via de Xbox Game Pass nog steeds genieten van de vorige titel van de Poolse ontwikkelaar: The Witcher 3.
Ondanks dat de game alweer bijna vijf jaar oud is geworden, blijft het een topgame van jewelste. Het spannende en zeer uitgebreide avontuur van Geralt of Rivia zal je niet loslaten totdat je de credits over het scherm ziet rollen. Met talloze mogelijke builds, verschillende moeilijkheidsgraden en ingrijpende keuzes die je kan maken tijdens quests is een tweede of derde playthrough bovendien zeer terecht.
halo master chief collectionf1584710935

Halo: The Master Chief Collection

Waar Gears of War een heel belangrijke franchise is geworden voor Xbox, blijft de officiële mascotte van het platform natuurlijk nog steeds Master Chief. Sinds de begindagen van de console heeft de gezichtsloze badass de gamingdivisie van Microsoft geleid. Aan het einde van het jaar kunnen we dan ook aan de slag op de Xbox Series X met de supersoldaat in Halo Infinite.
De beste manier om je voor te bereiden op het nieuwe avontuur is uiteraard het doorspelen van Halo: The Master Chief Collection. In deze verzameling van titels kan je alle Halo games spelen, op Halo 5 na, met geremasterde graphics en audio. Op die manier kan je de eerste titels spelen zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien, maar met de geliefde gameplay behouden zoals hij was.
the outer worlds 1f1571739878

The Outer Worlds

Sinds november 2018 is ontwikkelaar Obsidian Entertainment onderdeel geworden van Xbox Game Studios, waarmee ze exclusief games gaan maken voor Xbox en PC. The Outer Worlds is ook op andere platformen uitgekomen, omdat die al in ontwikkeling was voor de overname, maar was vanaf dag één meteen beschikbaar op de Xbox Game Pass.
Zoals we verwachten van Obsidian Entertainment staat The Outer Worlds compleet in het teken van je eigen keuzes maken. Niet alleen als het aankomt op jouw speelstijl, maar ook dialogen, hoe je quests aanpakt en hoe het verhaal eindigt. Met al die verschillende factoren is de science-fiction RPG een ideale titel om meerdere keren te doorlopen. Al is het maar omdat je je afvraagt wat er gebeurd zou zijn als je die andere optie in een gesprek had gekozen...
forza horizon 4f1619599041

Forza Horizon 4

Waar de exclusieve race-serie van PlayStation al een tijdje niks meer van zich heeft laten horen, blijven de Forza games maar komen. De nieuwste telg in de serie wordt momenteel gemaakt voor de Xbox Series X. Wil je alleen nu al een potje scheuren door beeldschone locaties, dan is staat Forza Horizon 4 op je te wachten.
Met Horizon achter de naam kan je zoals gewoonlijk een open wereld verwachten. Deze keer heeft ontwikkelaar Playground Games zich laten inspireren door het Lake District, de Cotswolds en Edinburgh. Maak je geen zorgen, het weer is er gelukkig een stuk beter. Daarnaast heb je de keuze uit meer dan 670 auto’s waarmee je mee kan doen aan meerdere evenementen of gewoon rustig door de vreedzame natuur kan rijden. Het maakt dus niet uit of je competitief wil racen of even wil relaxen, Forza Horizon 4 heeft het allemaal in huis.