Xbox gaat Game Pass niet verplichten

News
vrijdag, 29 september 2023 om 13:00
xbox game passf1678956827
Game Pass is momenteel één van de grote paradepaardjes van Xbox. De dienst biedt gebruikers toegang tot allerlei games en die van Xbox zelf staan er vanaf dag één op. Maar Xbox is niet van plan zo had op de dienst in te zetten dat hij verplicht wordt.
Game Pass wordt vaak gezien als misschien wel de beste deal in gaming. Voor een betrekkelijk klein maandelijks bedrag krijgen abonnees toegang tot een enorme bibliotheek aan games. De dienst doet het ook niet verkeerd, met naar schatting zo’n 30 miljoen abonnees.
Om dat aantal verder te laten groeien komen alle grote games van Xbox meteen bij release naar Game Pass. Xbox-baas Phil Spencer geeft tegenover de Japanse publicatie Game Watch aan dat het belangrijk is om grote titels als Starfield en Forza Motorsport naar de dienst te brengen. Maar Spencer wil niet dat Game Pass op den duur min of meer verplicht wordt.

Xbox Game Pass krijgt geen exclusieve games

Game Watch vraagt zich namelijk af of er ooit games exclusief op Game Pass zullen verschijnen, zoals veel series tegenwoordig alleen met een specifiek streaming-abonnement gekeken kunnen worden. Maar volgens Spencer is het belangrijk om spelers de keuze te bieden. Hij wil dat meer mensen Xbox spelen en of dat via console, PC, Game Pass of een andere manier gaat, maakt hem niet uit.
Spencer heeft, in zijn eigen woorden, “geen intentie” om iets te doen dat de keuze van klanten beperkt. De vraag is natuurlijk voor hoe lang Spencer kan garanderen dat dat ook niet gebeurt. Het is de bedoeling dat Game Pass nog flink doorgroeit, dus Microsoft zal zijn best moeten doen om abonnees aan te blijven trekken.