Netflix aangeklaagd door boze RPG-maker

News
vrijdag, 29 september 2023 om 12:30
rebel moonf1695979926
Streamingdienst Netflix heeft een aanklacht aan de broek hangen. De reden is een geannuleerde tabletop RPG, waar maker Evil Genius Games veel tijd in heeft gestopt.
In december verschijnt Rebel Moon op Netflix, de nieuwste film van regisseur Zack Snyder. De streamingdienst wil groot uitpakken met de film en had daarom Evil Genius Games ingehuurd om daar een tabletop RPG voor te maken. Inmiddels heeft Netflix het project geannuleerd, maar de RPG-kamer heeft er wel enorm veel tijd in gestoken.
In de aanklacht tegen Netflix laat het bedrijf weten dat er maar weinig informatie werd aangeleverd aan het begin van de samenwerking, zo meldt IGN. Netflix had alleen een script, ‘een paar ruwe ideeën voor het universum’ en een paar grafische assets. Volgens Evil Genius Games mistte er alleen essentiële informatie voor een tabletop RPG, waaronder namen en beschrijven van alien rassen en planeten, stambomen voor koninklijke karakters en ‘een duidelijk verhaal hoe het universum tot stand is gekomen’.
Om er een succesvolle RPG van te maken, heeft Evil Genius Games zelf een 228-tellend document gemaakt met allemaal lore, wat de ‘World Bible’ voor Rebel Moon werd genoemd. Zack Snyder zelf was er enorm over te spreken in een podcast in maart. Naast de World Bible heeft Evil Genius Games ook nog eens een 430-pagina tellende Player’s Guide gemaakt en een Game Master’s Guide van 337 pagina’s.

Waar is het misgegaan?

De relatie tussen Netflix en Evil Genius Games verzuurde, toen Netflix de RPG-maker juist aanklaagde voor het schenden van vertrouwelijke informatie. Er zou namelijk Rebel Moon content zijn getoond tijdens een beurs, evenals artwork te zijn gedeeld met retailers. In de aanklacht tegen Netflix worden de beschuldigingen als ‘ongegrond’ bestempeld.
De deal tussen de twee partijen werd beëindigd in mei, maar twee weken later zou Evil Genius Games een brief hebben ontvangen van Netflix. Daarin claimt de streamingdienst dat de World Bible van Netflix is en het bedrijf eist dat de RPG-maker stopt met het gebruik van alle ‘gelicenseerde eigendommen en intellectuele eigendommen van Netflix’. Volgens de maker zou Netflix al het harde werk opeisen voor slechts 50.000 dollar.
Evil Genius Games klaagt de streamingdienst aan wegens contractbreuk, schending van de impliciete overeenkomst van goede trouw en eerlijk zakendoen, ongerechtvaardigde verrijking en andere claims.

Populair Nieuws