Xbox Easter egg voor originele console na 20 jaar eindelijk ontdekt

News
maandag, 24 mei 2021 om 11:00
xboxf1625226596
Na meer dan 20 jaar dat de eerste console is gelanceerd, is er een nieuwe Xbox Easter Egg ontdekt. Deze is bekendgemaakt door Kotaku en brengt een leuke en kleine verrassing.
Kotaku maakt bekend dat het bedrijf in contact is gekomen met een Xbox ontwikkelaar die niet genoemd wil worden. Deze ontwikkelaar werkte aan de eerste Xbox console en wist al die tijd al van de Easter Egg. Nadat twintig jaar verstreken was en nog steeds niemand het ontdekt heeft, is het door de ontwikkelaar zelf bekend gemaakt.

Dit is de Xbox Easter egg voor de eerste console

Als je deze Easter Egg wil ontdekken, moet je eerst een audio CD uit elkaar rukken en het een specifieke titel geven genaamd: Timmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy. Nadat de CD uit elkaar is gerukt, verandert de System Info naar een scherm waar vier namen staan van de leden die gewerkt hebben aan de originele Xbox console. De namen die hier vermeld staan zijn Victor Blanco, Sakphong Chanbai, Bradford Christian en Jim Helm.
Zo’n soort Easter egg is al eens eerder ontdekt, waarvoor je hier ook een CD uit elkaar moest rukken en het de naam Eggsbox moest geven. Met deze techniek kon je een eindscherm zien met credits voor de gehele console.
Alhoewel er steeds meer Easter eggs ontdekt worden, geeft console-maker Seamus Blackley aan dat er nog steeds één easter egg niet ontdekt is. Seamus geeft aan dat het te maken heeft met de console’s boot-animatie en dat het overduidelijk is wanneer het eindelijk ontdekt is.
Welke Easter egg vind jij de allerbeste die ooit ontdekt is? Laat het weten in de reacties!