Reden voor een feestje: Xbox bestaat 20 jaar!

News
vrijdag, 14 mei 2021 om 13:00
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Xbox bestaat 20 jaar en dat is voor Microsoft natuurlijk een reden voor een feestje. De techgigant viert de verjaardag van Xbox dan ook met allerlei toffe merchandise en unieke wallpapers voor je console.
Het avontuur van Xbox begon bij de originele console die in november 2001 het daglicht zag in de Verenigde Staten. Sindsdien hebben we natuurlijk ook nog mogen genieten van de Xbox 360, Xbox One, en natuurlijk de meest recente Xbox Series X/S. Al 20 jaar lang brengt Microsoft een van de meest iconische consoles van de wereld op de markt en een dusdanig grote mijlpaal is natuurlijk een reden voor een feestje.
Gelukkig vindt Microsoft het zelf ook een reden voor een feestje en dus heeft de techgigant besloten om dit jaar groot uit te pakken met een viering van alles wat met Xbox te maken heeft. Zo is er niet alleen een hashtag om je favoriete Xbox momenten mee te delen, maar komt er ook unieke merchandise en zullen er toffe wallpapers beschikbaar komen voor de Xbox consoles. Microsoft geeft zelf in ieder geval aan dat het feestje door moet gaan tot aan november, dus precies 20 jaar na de release van de originele Xbox.

20 jaar Xbox

Het is natuurlijk niet heel gek dat Xbox al 20 jaar bestaat. De console van Microsoft is namelijk gewoon heel erg populair. Zeker tijdens de Xbox 360 generatie heeft Xbox ongelooflijk veel fans gekregen over de hele wereld. Voor al deze fans zal deze mijlpaal van Xbox ongetwijfeld ook een kleine reden voor ene feestje zijn, want nostalgie blijft toch altijd wel wat moois hebben. Eerder deze week was al een nieuwe achtergrond voor de Xbox Series X/S gespot die onderdeel is van de viering.