Xbox downloads worden sneller door nieuwe functie

News
donderdag, 18 maart 2021 om 15:30
rsz xbox201f1620805167
Downloads kunnen soms heel erg lang duren. Soms omdat internet niet helemaal mee zit, omdat het een enorme game is of je bent een game aan het spelen tijdens het downloaden. Normaal zou je de game helemaal uit moeten zetten om de download dan sneller te laten verlopen, maar Xbox krijgt binnenkort een functie die ervoor zorgt dat dit niet hoeft.
Voor Xbox Insiders is de nieuwe functie al beschikbaar. Het zou ervoor moeten zorgen dat downloads sneller gaan doordat je de game totaal pauzeert in plaats van het blijft spelen of nog op de achtergrond laat draaien. Het voordeel van de functie is dat de game die je aan het spelen was niet helemaal wordt uitgezet, waardoor je na de download wel gewoon weer verder kan waar je was gebleven. Het werkt op zowel Xbox One als Xbox Series consoles.

Xbox Insiders hebben voorrang

Het nadeel is dat de nieuwe functie alleen nog maar werkt voor Xbox Insiders. Hoewel dit niet erg is, is het dus nog niet voor elke Xbox gebruiker beschikbaar. Als de functie goed wordt ontvangen door de huidige Xbox Insiders, is de kans groot dat we het terug gaan zien in een nieuwe systeem update in de toekomst. Mocht je nu al graag gebruik willen maken van de nieuwe functie en de eerste zijn die de nieuwe updates voor Xbox ontvangt, kan je altijd aanmelden voor het Xbox Insider programma, via deze link.
Wanneer de nieuwe functie officieel wordt toegevoegd aan de nieuwe software-update is nog niet duidelijk.