Xbox gameplay delen met je vrienden wordt heel makkelijk

News
donderdag, 03 augustus 2023 om 10:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Het kan soms leuk zijn om je gameplay te delen met vrienden, maar als je niet zo vaak bij elkaar thuis komt, is het soms lastig. Op de Xbox wordt het binnenkort alleen een stuk makkelijker. Dankzij Discord-integratie kun je met een paar stappen gameplay streamen.
Sinds vorig jaar kun je Discord gebruiken als alternatief voor voice chat op Xbox. Als je je Xbox account koppelt aan Discord, kun je servers en andere chats overzetten op je Xbox en zo met je vrienden praten zonder dat je je telefoon of laptop bij de hand hoeft te houden. Binnenkort kun je ook makkelijk gameplay met elkaar delen.
Een nieuwe update die nu beschikbaar is voor Xbox Insiders maakt het mogelijk om gameplay te streamen naar een kanaal of chat waar je in zit. Wanneer je op de Xbox-knop drukt tijdens het gamen kun je Discord selecteren en navigeren naar een beschikbaar voice kanaal (als het een DM call is moet je die eerst vanuit Discord overzetten naar Xbox). Vervolgens kun je Stream your game selecteren om iedereen in dat kanaal te laten zien wat je zoal aan het spelen bent.

Wanneer kun je gameplay naar Discord streamen op Xbox?

Het is momenteel nog niet bekend wanneer alle gebruikers met deze feature aan de slag kunnen. Het duurt nadat een update voor Insiders beschikbaar is meestal niet heel lang voor hij voor iedereen beschikbaar is. Er is alleen nog geen datum bekend dat deze update voor alle gebruikers lanceert.
Overigens komt PlayStation binnenkort ook met een grote update. Die maakt onder andere dat de PS5 compatibel wordt met Dolby Atmos-apparaten. De PS5 heeft eerder dit jaar Discord-integratie gekregen, maar er is momenteel geen zicht op een update die dezelfde streamingfunctie die Xbox nu krijgt, naar de PlayStation brengt.