Update - Xbox controllers hebben vanwege deze schimmige deal nog steeds batterijen

  Sinds november vorig jaar kunnen we eindelijk genieten van de nieuwste next-gen console. De laatste tijd zijn er veel problemen met de PS5, maar ook de Xbox Series blijven niet helemaal buiten schot. Vooral om de nieuwe Xbox controllers is veel te doen. Veel mensen hebben veel problemen met de verbinding hiervan, al is Microsoft achter de schermen hier wel druk mee bezig. Daar blijft het alleen niet bij, want vandaag kwam iets anders bijzonders over de Xbox controllers naar buiten.

  Update - Controllers toch niet door Duracell deal van batterijen voorzien

  Microsoft heeft inmiddels gereageerd op het bericht dat de Xbox Series X controller door een deal met Duracell nog batterijen gebruikt. Volgens een woordvoerder van Microsoft is de deal met Duracell niet de reden hiervoor, maar is het in een hele andere hoek te zoeken. Dat meldde hij in een gesprek met Eurogamer.

  Microsoft heeft inderdaad een deal met Duracell en gebruikt batterijen voor de Xbox Series X controller, maar wil gamers een keuze geven in hoe ze die controller van stroom voorzien. Of dat met een Duracell batterij of met iets anders zoals een USB-C kabel of de Xbox Rechargeable Battery is, is de keuze van de gamer.

  Originele bericht:

  Waarom gebruikt Xbox deze verouderde techniek?

  Microsoft gebruikt al sinds de Xbox 360 batterijen voor de Xbox controllers. Misschien was het destijds een enigszins logische keuze, maar de Xbox Series controllers anno 2021 hebben ook nog steeds baterijen. Dit lijkt ietwat onnodig en je zou denken dat er tegenwoordig wel betere oplossingen zijn.

  Deal met Duracell

  Deze week kwam naar buiten waarom Xbox nog steeds batterijen gebruikt voor de controllers en het blijkt om een bijzondere deal te gaan. Xbox heeft namelijk ooit een bijzondere deal gesloten met Duracell en die zou nog steeds gelden.

  Hebben we het echt nodig?

  Duracell verkoopt hoofdzakelijk baterijen en heeft er baat bij als elk jaar een x-aantal mensen batterijen koopt voor hun controllers. Om die reden zou Xbox tegenwoordig nog steeds gebruikmaken van batterijen in plaats van een interne accu. Ideaal voor de consument is het misschien niet, maar goed voor de batterijverkoop is het zeker.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.