Microsoft druk bezig met problemen Xbox Series X controller

  Sinds november vorig jaar kunnen we eindelijk gebruik maken van de next-gen consoles. Mits je één van de gelukkige bent die er daadwerkelijk één heeft kunnen bemachtigen natuurlijk. De PS5 is bijna niet te verkrijgen, maar ook de Xbox Series X en S zijn erg schaars. Het probleem is alleen dat als je dan eindelijk zo’n Xbox Series hebt de controller ook nog wel eens kuren heeft. Gelukkig is Microsoft daar achter de schermen wel druk mee bezig en die problemen zijn als het goed is straks verleden tijd.

  Microsoft

  Wat gaat er allemaal mis met de Xbox Series?

  Een nieuwe console betekent in veel gevallen ook nieuwe controllers en zo ook bij de Xbox Series X. Bij een nieuwe Xbox console krijg je vanzelfsprekend een nieuwe controller meegeleverd en daarnaast kun je ze ook gewoon los aanschaffen. Vroeger zaten de controllers met een draadje vast aan de console, maar anno 2021 zijn ze gewoon lekker draadloos. Ideaal, maar dan moet de verbinding het wel doen en dat is bij de Xbox Series niet altijd het geval.

  Is er een oplossing?

  Op het Microsoft forum staan al ruim 1700 klachten over dit probleem en daarnaast zullen er ongetwijfeld ook nog een hoop andere mensen zijn met dit probleem. Microsoft liet gelukkig wel aan The Verge weten ermee bezig te zijn. Recent verscheen er een nieuwe update voor de Xbox Series X en als het goed is moet dat een groot deel van de oplossingen verhelpen.

  Assassin’s Creed Valhalla

  Daarnaast is het ook opvallend dat een grot deel van de klachten bij dezelfde games zijn. Zo hebben mensen dit probleem vaak tijdens het spelen van Assassin’s Creed Valhalla, mogelijk dat daarin ergens een fout kan liggen. Hopelijk zijn alle problemen binnenkort verleden tijd.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.