Ubisoft brengt VR-ervaring voor Notre Dame on Fire

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 8:30
Ubisoft werkt aan een VR-game die deels gebaseerd is op ware gebeurtenissen. In de game moet je de Notre Dame ontsnappen terwijl die in brand staat. De game is alleen op bepaalde locaties te spelen en is een tie-in bij de film Notre Dame on Fire.
Variety meldt dat Ubisoft werkt aan een VR-game genaamd Notre Dame on Fire. In dit spel maak je deel uit van de brandweerlieden die aanwezig zijn bij de heftige brand in de Notre Dame in 2019. De game zal op 630 locaties over de hele wereld te spelen zijn en duurt in totaal ongeveer een uur. De ervaring is een tie-in bij een docudrama die ook de naam Notre Dame on Fire draagt. Deze film komt op 22 maart uit. De VR-ervaring moet ook in die maand uitkomen, maar de precieze datum is nog onduidelijk.
In het spel moet je allerlei puzzels oplossen en goed samenwerken met je teamgenoten. Volgens Deborah Papiernik, senior VP van Ubisoft, moet je je een weg door de kathedraal zien te vinden, terwijl je onderweg relieken vindt en het vuur moet vermijden of blussen. Aan het einde moet je de Notre Dame gered hebben, maar let wel goed op want er zit een bepaalde tijdslimiet aan vast.
Ubisoft heeft al een zekere geschiedenis met de Notre Dame. De ontwikkelaar maakte de kathedraal na voor de game Assassin's Creed Unity en gebruikte deze reconstructie later voor een gratis educatieve interactieve ervaring. Dat lijkt ook de reden dat het bedrijf is benaderd voor Notre Dame on Fire. Volgens Deborah Papiernik heeft de regisseur van de film met niemand anders gesproken.

Ubisoft breidt flink uit

Ubisoft is ondertussen met grote plannen bezig, zoals het uitbrengen van haar Abonnementsdienst Ubisoft+. Deze dienst is al beschikbaar voor PC en komt binnenkort ook naar de Xbox consoles toe. Het kan zijn dat deze dienst al een keer bij je voorbij gekomen is, want voorheen droeg deze de name Uplay+. De dienst kost op PC 15 euro per maand. Wanneer de abonnementsdienst naar consoles toe komt is nog niet duidelijk.