Bekende PS5 en Xbox Series X scalper claimt dat hij jongeren leert ondernemen

News
maandag, 17 januari 2022 om 18:00
xbox series x ps5f1616415450
Een belangrijke oorzaak dat het zo lastig is om aan een PS5 of Xbox Series X console te komen zijn scalpers. Er is veel kritiek op, maar Jack Bayliss, een bekende scalper zegt dat hij zo jongeren leert ondernemen. Dit zei hij tegen Sky News.
Scalpers zijn niet erg populair, ze zijn namelijk een belangrijke reden waardoor de nieuwe consoles niet te verkrijgen zijn. De meeste scalpers gebruiken bots om voorraden op te kopen en verkopen die dan door voor een veel hogere prijs. Ondanks dat het zijn van een scalper niet populair is, zijn er toch een aantal heel open over wat ze doen. Bayliss is zo'n soort scalper en heeft veel volgers op sociale media.

Wordt scalpen verboden?

Er is in het Verenigd Koninkrijk meer aandacht voor scalpers dan hier, daar is namelijk al de discussie opgelaaid of scalpen verboden moet worden. Scalpen wordt namelijk als oneerlijk gezien en dit is ook voorgelegd aan Bayliss.
Mensen die rond de kerst bijvoorbeeld een Xbox Series X of PS5 als cadeau wilde kopen, moesten door de scalpers veel meer betalen voor de consoles, terwijl de normale prijs al vrij hoog is. Een hoop Britten kunnen dit niet betalen.
Bayliss beargumenteert dat hij maar 100 dollar meer vraagt voor de consoles en dat wegens de prijs van de consoles 100 dollar meer niet zoveel uitmaakt. Daarnaast zegt hij ook dat hij zijn jonge volgers leert ondernemen en dat zij een inkomen opbouwen dankzij hem.
De bekende scalper ziet dus niet echt een probleem. Hij ziet meer voordelen dan nadelen. Ook zegt hij dat een mogelijk verbod op bots weinig zal gaan doen, want hij maakt daar geen gebruik van. Sterker nog, hij verwacht dat zijn bedrijf dan nog verder kan groeien, door minder concurrentie. Bayliss is voorlopig dus nog niet klaar met scalpen.

Populair Nieuws