Nyck de Vries mag weer in een F1-auto stappen in Mexico

News
donderdag, 27 oktober 2022 om 9:30
nyck de vries williams carf1663152286
Eerder dit seizoen heeft Nyck de Vries zijn kunsten laten zien in Italië en dat heeft hem meteen een stoeltje opgeleverd voor 2023. De Nederlander mag in Mexico weer in een F1-auto stappen.
Voor dit seizoen hebben de FIA en Liberty Media gezorgd voor een nieuwe regel. De teams zijn namelijk verplicht om twee keer per jaar een rookie in hun auto’s te plaatsen voor de eerste vrije training. Het hoeft daarbij niet te gaan om een F2-coureur, het kan ook een coureur zijn uit bijvoorbeeld IndyCar.
Mercedes heeft besloten om voor de eerste vrije training in Mexico het stoeltje van Lewis Hamilton af te staan aan Nyck de Vries. De Nederlander mocht eerder al rijden in de W13 van George Russell voor de Grand Prix van Frankrijk. Dat gaat niet tegen de nieuwe regels in, de teams mogen er namelijk voor kiezen om twee keer dezelfde rookie in de auto te zetten.

Geen plek bij AlphaTauri voor De Vries?

Het is wel opvallend dat De Vries wordt opgeroepen om de auto van Mercedes te testen. De Nederlander is momenteel namelijk nog wel test- en reservecoureur voor het team, maar hij komt volgend jaar uit voor AlphaTauri - het zusterteam van Red Bull Racing.
Ondanks dat contract mag De Vries niet voor AlphaTauri uitkomen dit seizoen, dat heeft Mercedes naar verluidt geblokkeerd. Het team dat vroeger bekend stond als Toro Rosso zal daarom in Mexico een plekje geven aan Liam Lawson.

Populair Nieuws