Xbox-baas “hoort” fans van vergeten franchise

News
maandag, 04 december 2023 om 13:00
xbox series x0f1582274529
Xbox is sinds kort eigenaar van Activision Blizzard en heeft daarmee weer heel wat franchises in handen. Al eerder heeft Xbox-baas Phil Spencer aangegeven een aantal daarvan graag terug te willen brengen. Nu erkent hij ook de grote vraag naar een game die Microsoft al langer in de portfolio heeft.
Activision Blizzard is Microsofts grootste gaming-overname tot nu toe, maar het is verre van de eerste. In de jaren 2000 kocht Microsoft bijvoorbeeld Rare, tot dat moment één van Nintendo’s sterkste externe studio’s. Dat is niet bij alle fans in goede aarde gevallen.
Rare’s geliefde Banjo-Kazooie kreeg bij Microsoft nog één game niet niet bijzonder goed gewaardeerd werd en is daarna nooit meer door Xbox aangeraakt. Maar fans vragen nog altijd geregeld om een nieuw deel. In een interview met Windows Central geeft Xbox-baas Phil Spencer nu aan dat hij deze fans “hoort”.
De opmerking is deel van een breder gesprek over het terugbrengen van oude franchises. Spencer erkent dat Banjo een franchise is waar veel vraag naar is, maar waar Xbox niet veel mee heeft gedaan. Maar voor Spencer is het belangrijk dat als een oude reeks terugkomt, dat het team er dan ook passie voor heeft, iets wat hij eerder zei over Blizzard-reeksen die eventueel terug zouden kunnen keren.

Banjo-Kazooie makers hebben niet veel vertrouwen in terugkeer

Dat Banjo-fans “gehoord” worden door Spencer geeft misschien enige hoop. Maar de orignele makers van de game hadden er eerder dit jaar nog weinig vertrouwen in. Volgens hen zou er eerst een remake moeten komen om te testen of er een markt is voor de game. Volgens de makers is het bovendien geen goed idee om die Xbox-exclusive te maken, aangezien een groot deel van het publiek dat een Banjo-game zou waarderen bij Nintendo zit.