Xbox-app uitgebracht met remote play voor iOS

  Microsoft heeft een vernieuwde versie van haar Xbox-app uitgebracht. De verbeterde app voor iOS bevat nieuwe features en de optie om Xbox games te spelen op een iPhone of iPad.

  Xbox games spelen op iOS nu mogelijk

  Door de verbeterde app kun je nu Xbox games spelen op iPhones en iPads. De functie was al eerder beschikbaar in de Bèta op Android. Het gaat hier alleen niet om streamen via een cloud service. Apple laat streamen via de App Store namelijk nog steeds niet toe.

  Via Xbox Remote Play maak je verbinding met een bestaand console in je huis waar de daadwerkelijke game op draait. De game draait dan op jouw Xbox, maar is te spelen vanaf een externe smartphone of tablet. Of dit goed werkt is nog maar de vraag. Wel moet je hier een stabiele internetverbinding voor hebben.

  De nieuwe Xbox-app is meer dan remote play

  Naast de optie om op iOS-apparaten, zoals je iPad en iPhone, te kunnen gamen, brengt de verbeterde app ook andere dingen met zich mee. Net als een slang die een gloednieuw vel krijgt, krijgt de Xbox-app een nieuw ontwerp. De gebruikersinterface lijkt nu meer op die van de Xbox Series X en de Xbox One. Je kunt de app ook gebruiken om met je vrienden te chatten, games te kopen of alvast games te downloaden naar je console.

  De nieuwe Xbox-app heeft minstens iOS 10 nodig voor iPhone-gebruikers. Voor Android-gebruikers heb je een versie 6.0 of hoger nodig.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.