Vanaf nu onderweg gamen met Xbox Remote Play in nieuwe app(s)

  Microsoft heeft een tweetal (ver)nieuw(d)e Xbox-apps uitgebracht die compleet vanaf de grond opgebouwd is. De Xbox-app heeft een nieuwe look and feel en laat je op Android-apparaten in je netwerk spelen en de nieuwe Xbox Game Pass-app laat je overal games spelen.

  De nieuwe Xbox-app heet simpelweg Xbox en geeft je niet alleen een handige nieuwe interface, waarmee je sneller navigeert en met je vrienden kunt communiceren waar in huis je ook maar bent, zolang je console bereikbaar is in je netwerk. Je kunt namelijk ook op afstand updates binnenhalen op je console en instellingen aanpassen terwijl je. Ook kun je games verwijderen van je console en, last but not least, krijg je toegang tot je games.

  Het enige wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met de games is het onderstaande:

  • Een Android apparaat met Android 6.0 of hoger
  • Een Xbox One, Series X of Series S console
  • Een Xbox profiel
  • Een internetverbinding van minimaal 10 Mbps downloadsnelheid
  • Een geschikte controller

  Wat betreft de controller kun je simpelweg je Xbox One controller gebruiken die je (naast je headset) via Bluetooth aan je telefoon koppelt, maar je kunt ook aan de slag met andere controllers zoals de Razer Kishi controller de speciaal voor Android apparaten is ontworpen. Hierdoor verandert je telefoon in een soort Nintendo Switch.

  Naast Xbox-app ook een nieuwe Xbox Game Pass-app

  Naast de Xbox-app, heeft Microsoft ook een nieuwe Xbox Game Pass-app gelanceerd. Hiermee krijg je toegang tot alle Xbox Game Pass games die je in de app klaar kunt zetten om te downloaden op je console of PC. Je kunt via deze app niet alleen in je eigen netwerk met de Xbox Game Pass games aan de slag, maar ook onderweg, waar en wanneer je wil. Je Xbox hoeft hiervoor niet aan te staan of in hetzelfde netwerk te zijn. Wel moet je een goed mobiel netwerk hebben om een goede spelervaring te hebben.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.