Xbox app heeft nu zeer handige feature voor PC gamers

News
vrijdag, 17 juni 2022 om 11:00
pc game passf1648052426
Microsoft voegt de laatste tijd steeds meer functies toe aan de Xbox app. De uitgever heeft nu wel een heel handige feature toegevoegd voor PC gamers.
Terwijl je bij consoles nooit hoeft af te vragen of het apparaat een game wel of niet kan draaien, is dat juist één van de grootste vragen die PC gamers bezig houdt. Als je namelijk geen bakbeest van een PC hebt, dan is het voor elke titel een raadsel hoe goed de game zal draaien. Gelukkig zorgt Microsoft nu voor wat duidelijkheid.
De uitgever heeft namelijk een nieuwe functie toegevoegd aan de Xbox app op Windows, die eerder al was aangekondigd. Via de app kan je games kopen in de Xbox Store en titels downloaden via de PC Game Pass, mits je daar een abonnement voor hebt. Voordat je overgaat tot de download of aankoop, kan je nu meteen zien of de game goed zal draaien op je PC.
Op de pagina van de game zal je namelijk een label zien staan, die aangeeft op de titel in kwestie goed draait op soortgelijke PC's. Dat meldt The Verge. De Xbox app kijkt dus niet alleen naar PC met precies dezelfde hardware als jouw computer, maar ook naar PC's die net een iets andere processor of vergelijkbare videokaart gebruiken. Als je twijfels hebt over de indicatie, dan kan je altijd nog de system requirements vinden op de game-pagina.

Functie niet beschikbaar voor alle games

Het kan zijn dat je het label niet ziet staan als je een game opzoekt op de Xbox app. Tila Nguyen, senior product manager bij Microsoft, legt namelijk uit dat niet meteen alle games het label krijgen, maar dat de feature steeds verder uitgebreid zal worden. Pas wanneer er genoeg data is verzameld over een game en de prestatie op verschillende systemen, dan zal een indicatie verschijnen.
Veel PC gamers gebruiken al lange tijd third party tools voor een soortgelijke indicatie. Daarvan is de website Can You Run It? verreweg het bekendste. De functie voor de Xbox app zal je alleen veel tijd schelen, omdat je niet voor elke game apart steeds je hardware hoeft te laten analyseren.

Populair Nieuws