Verstappen teleurgesteld door nieuwe FIA-maatregel: "Dat is hun eigen fout"

News
vrijdag, 17 juni 2022 om 11:30
si202204240408 newsf1651832790
Donderdag heeft de FIA aangekondigd een maatregel in te voeren om het probleem van porpoising op te lossen. Max Verstappen is niet blij met het ingrijpen van de FIA.
Al sinds de voorbereiding voor het seizoen is 'porpoising' één van de grootste gespreksonderwerpen van het seizoen. Het op en neer stuiteren van de auto's is dan ook zeer opvallend en met name bij Mercedes. George Russell en Lewis Hamilton klagen daarom al lang om nieuwe regels en na de Grand Prix van Azerbeidzjan laaide de discussie al helemaal op.
Daar heeft de FIA gehoor aan gegeven door donderdag een nieuwe maatregel aan te kondigen, waarbij teams zich moeten houden aan een maximale hoeveelheid porpoising en anders moeten ze de rijhoogte aanpassen. Wat de drempel wordt is nog niet bekend, maar het zal voornamelijk een nadeel zijn voor teams die veel last hebben van porpoising, zoals Mercedes en Ferrari.
Toch is Max Verstappen niet blij met de nieuwe maatregel, ondanks dat zijn eigen team amper last heeft van het probleem. Volgens de Nederlander is het aan de teams om het op te lossen, zo laat hij weten aan RACER.

Wanneer gaat de nieuwe maatregel in?

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto Motor und Sport zal de nieuwe maatregel van de FIA al meteen ingevoerd worden voor de Grand Prix van Canada, die dit weekend wordt gereden. De FIA zou overleggen met de teams en voor de derde vrije training komen met een maximale hoeveelheid aan porpoising die auto's mogen vertonen.
Telegraaf-journalist Erik van Haren zegt alleen dat dit niet klopt en dat de Grand Prix van Canada nog gereden zal worden met de oude regels. Vanaf de de volgende race, de Grand Prix van Groot-Brittannië zal de FIA-maatregel ingevoerd worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties