Xbox-app op Windows krijgt label met prestatieverwachtingen voor PC

News
woensdag, 08 december 2021 om 9:00
Microsoft gaat een prestatielabel toevoegen aan de Xbox-app voor Windows. Hiermee kan je in één oogopslag zien hoe goed een PC-game werkt op de PC die je gebruikt.
Microsoft heeft een label toegevoegd aan de Xbox-app voor Windows. Hiermee kunnen PC-spelers zien of een game goed werkt op hun PC voordat ze hem downloaden. De functie, ontdekt door The Verge, wordt momenteel getest met een beperkt aantal games, voordat de functie wordt uitgerold naar alle gebruikers.
Het label maak het gemakkelijker voor PC-gebruikers om erachter te komen of de game goed te spelen is op hun PC. Als een game goed te spelen zou moeten zijn, staat er op het label bijvoorbeeld "Should play great on this PC". Nog niet alle spellen hebben het label, maar verschillende oudere games zoals Forza Horizon 4 en Minecraft hebben al wel een label. Bij de games die nog geen prestatieverwachting hebben staat voor nu dat de prestatiecheck nog niet beschikbaar is.
De prestatiecheck heeft Microsoft nog niet tot in de details uitgewerkt, dus het is nog niet duidelijk of het label is gebaseerd op de aanbevolen specificaties of de minimumspecificaties voor de game, of op andere systeeminformatie.

Prestatielabel testen op PC

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft de prestatielabel voor alle gebruikers beschikbaar maakt, maar het is wel al mogelijk om de functie te testen. Gebruikers kunnen de Xbox Insider Hub-app downloaden en zich inschrijven voor de Windows Gaming preview om toegang te krijgen tot deze testversie.
Als de beoordelingen van de prestatieverwachtingen betrouwbaar zijn, is dit een snel en eenvoudig alternatief voor tools van derden.