World of Warcraft Shadowlands heeft nieuwe releasedatum gekregen

News
vrijdag, 30 oktober 2020 om 11:30
world of warcraft shadowlandsf1604046844
Vijftien jaar na lancering is World of Warcraft nog steeds booming, met dit jaar alweer de achtste uitbreiding voor de MMO. De nieuwe uitbreiding, Shadowlands, had eigenlijk al in de winkelschappen moeten liggen, maar Blizzard heeft nu een nieuwe releasedatum aangekondigd.
Blizzard heeft als ontwikkelaar door de jaren heen een behoorlijke reputatie opgebouwd, met name ook als het gaat om releasedata. De studio hanteert namelijk het motto ‘It’s done when it’s done’. Dat werd begin deze maand goed duidelijk toen Blizzard bekendmaakte dat World of Warcraft Shadowlands werd uitgesteld. Dat terwijl de release eigenlijk gepland was voor 27 oktober.
Een nieuwe datum of releaseperiode werd op dat moment nog niet aangekondigd door de ontwikkelaar. Er werd alleen één belofte gemaakt en dat was dat de uitbreiding nog in 2020 uit moest komen. Daar heeft Blizzard zich nu aan gehouden, want de nieuwe releasedatum voor de uitbreiding is 24 november. Dat is bekendgemaakt via een statement op Twitter.

Waarom heeft Blizzard de extra tijd nodig?

Met het uitstel heeft Blizzard een extra maand de tijd genomen om de game in optima forma te krijgen voor lancering. Zo is met name de endgame veranderd op basis van feedback van de spelers. Daarnaast is de combat aangepast, de beloningen die je kan verdienen in de Maw en is zijn de Covenant systems helemaal omgegooid.
Voor de release op 24 november kunnen spelers ook al aan de slag met een pre-launch event. Deze gaat van start op 10 november. Na lancering heb je twee weken de tijd om je gear te verzamelen en te levelen als je zit in een hardcore guild, want de eerste raid, Castle Nathria, gaat alweer open op 8 december. Er is dus genoeg te doen in Azeroth dit najaar.

Populair Nieuws