World of Warcraft Shadowlands wordt uitgesteld tot 'later dit jaar'

News
vrijdag, 02 oktober 2020 om 10:00
world of warcraft shadowlandsf1598554338
Shadowlands, de nieuwe uitbreiding van World of Warcraft, stond gepland voor release aan het einde van deze maand. Door die plannen kan nu een streep gezet worden, want Blizzard heeft aangekondigd dat de uitbreiding wordt uitgesteld tot later dit jaar.
Ontwikkelaar Blizzard zit in de laatste fase voor de release van World of Warcraft Shadowlands en er is dan ook al een beta-fase geweest, waarbij spelers de game hebben kunnen testen. Nu blijkt dat de uitbreiding toch niet klaar is voor release, want Shadowlands wordt uitgesteld tot later dit jaar.
Dat nieuws maakt John Hight, de Executive Producer van World of Warcraft, bekend in een statement op Twitter. Blizzard is nog bezig om een nieuwe releasedatum te bepalen, maar wil haar spelers ondertussen op de hoogte stellen van de vertraging. Volgens Hight komt het uitstel voornamelijk door feedback van de spelers.

Wat kunnen we verwachten van Shadowlands?

De ontwikkeling van World of Warcraft Shadowlands is daarnaast bemoeilijkt door het coronavirus. De laatste maanden hebben de ontwikkelaars vanuit huis moeten werken, wat het afstemmen van de balans in endgame extra moeilijk heeft gemaakt.
Naast de endgame zal Shadowlands ook een compleet nieuwe ervaring introduceren voor nieuwe en terugkerende spelers. Zo zal voor het eerst een level squish plaatsvinden, waardoor het maximale level van 120 wordt teruggedrongen naar level 60, zoals in de originele World of Warcraft. Daarnaast wordt ook het leveling system compleet opnieuw ontworpen.