World of Tanks ontwikkelaar Wargaming verlaat Rusland en Wit-Rusland

News
dinsdag, 05 april 2022 om 14:00
nu japanse tanks in world of tanks 52124f1649143877
Wargaming, de ontwikkelaar van World of Tanks, verlaat Rusland en Wit-Rusland en verwacht daardoor ‘aanzienlijke verliezen’ te maken. World of Tanks blijft wel speelbaar in de landen.
De gamestudio laat in een bericht op LinkedIn weten de kantoren in Rusland en Wit-Rusland te sluiten. De games van de ontwikkelaar blijven voorlopig speelbaar, maar worden ondergebracht bij Lesta Studio, een ontwikkelaar die niet langer bij het bedrijf is aangesloten. Wargaming verdient hier geen geld mee.

Russische invasie

Hoewel Wargaming geen specifieke reden geeft voor het vertrek, heeft het hoogstwaarschijnlijk te maken met de Russische invasie van Oekraïne en de sancties die als gevolg daarvan zijn opgelegd aan Russische en Wit-Russische bedrijven. De studio ontsloeg eerder al de creative director van World of Tanks vanwege zijn steun aan Rusland. Ook doneerde het bedrijf een miljoen dollar aan het Oekraïense Rode Kruis en worden getroffen collega’s geholpen door hen te voorzien van alternatieve huisvesting, vervroegde salarisbetalingen en extra geld om te reizen en verhuizen.
Daarnaast paste de ontwikkelaar haar online advertenties aan. Beelden van oprukkende tanks en militaire voertuigen werden verwijderd. In Oekraïne wordt helemaal niet meer geadverteerd, omdat Wargaming dat ‘ongepast en ongevoelig’ vindt.