Creative director World of Tanks ontslagen wegens steun aan Rusland

News
woensdag, 02 maart 2022 om 8:30
pexels sima ghaffarzadeh 11322876f1646125468
World of Tanks creative director Sergey Burkatovskiy is door studio Wargaming ontslagen, nadat hij steun betuigde voor de Russische invasie van Oekraïne. Wargaming bevestigt dit nieuws aan PC Gamer.
Op Facebook schreef Burkatovskiy dat hij de ‘operatie van de Russische Federatie, de DPR (Volksrepubliek Donetsk) en de LPR (Volksrepubliek Luhansk)’ steunt. De post is inmiddels verwijderd. Een dag later deelde de creatief directeur dat hij niet langer voor Wargaming werkt.
Wargaming heeft in een verklaring aan PC Gamer bevestigd dat Burkatovskiy niet langer in dienst is. ‘’Sergey Burkatovskiy uitte zijn persoonlijke mening op social media, die niet de positie van het bedrijf weerspiegelt,’’ zegt een vertegenwoordiger. ‘’Hij is ontslagen en hoort niet meer bij het bedrijf.’’
Het bedrijf is gevestigd in Wit-Rusland en heeft honderden ontwikkelaars in Kiev in dienst. Persha Studios in Kiev, onderdeel van Wargaming, doneerde eerder één miljoen dollar aan het Rode Kruis in Oekraïne. Ook Wargaming doet nu een donatie van hetzelfde bedrag.

Advertenties aangepast

Wargaming heeft naar aanleiding van de oorlog ook haar online advertenties aangepast om beelden van oprukkende tanks en militaire voertuigen te verwijderen. In Oekraïne adverteert het bedrijf helemaal niet: ‘’We vinden het ongepast en ongevoelig om reclame te maken voor onze games terwijl dit het centrum van dit conflict is.’’
De vertegenwoordiger gaf aan dat de veiligheid van de werknemers de hoogste prioriteit is. Het bedrijf doet er alles aan om getroffen collega’s te voorzien van alternatieve huisvesting, vervroegde salarisbetalingen en extra geld om te reizen en verhuizen.