Wordt de PS5 compatibel met oude accessoires?

News
maandag, 04 juli 2022 om 11:30
playstation 5 thumbf1624433855
Met het nieuwe PS Plus heeft de PS5 er heel wat oude games bij. Maar een nieuw patent van Sony lijkt te suggereren dat er nog veel meer in het verschiet ligt als het aankomt op retro gaming. Het patent lijkt namelijk te suggereren dat oude accessoires van bijvoorbeeld de PS3 gaan werken met PS5.
Het patent, gespot door GameRant, laat zien hoe verschillende oude PlayStation accessoires via emulatie kunnen werken met een PS5. Het gaat om verschillende oude stukken hardwaren, zoals een DualShock, PSP Go, PlayStation Move controller en zelfs een geheugenkaart. Veel van de accessoires die te zien zijn, zijn al lang uit de handel.
Er worden bovendien veel PS3 accessoires getoond, wat zorgt voor speculatie dat Sony toch overweegt om dit systeem te emuleren op PS5. Er gingen al geruchten dat deze mogelijkheid onderzocht wordt. Op het moment zijn PS3-games via PS Plus Premium alleen te streamen, terwijl games van andere consoles via emulation worden aangeboden.
controller dualshock 4f1570452642

Gaat de oude hardware werken op een PlayStation 5?

Veel duidelijkheid over wat dit patent precies omschrijft is er niet. Hoewel het zou kunnen dat Sony deze oude accessoires fysiek wil laten werken met haar nieuwste console, is er ook een andere mogelijkheid. Het zou namelijk goed kunnen dat het juist de bedoeling is om de functionaliteit van deze producten na te bootsen zonder dat je ze fysiek nodig hebt.
Dat zou ervoor kunnen zorgen dat features in oude games die van specifieke hardware afhankelijk waren niet verloren gaan wanneer ze worden gespeeld op een PS5. Dat lijkt in sommige opzichten realistischer dan dat de PS5 compatibiliteit krijgt met allerlei producten die niet meer worden gemaakt. Daarnaast moet gezegd worden dat patenten niet altijd verwezenlijkt worden in een dienst of product.