F1-baas wil dominantie van Red Bull Racing niet afstoppen

News
donderdag, 15 juni 2023 om 16:30
max verstappen rb19 gp miami 2023f1683535568
Nu Red Bull Racing duidelijk het dominante team in de Formule 1 is, zijn er fans die vinden dat het team moet worden afgestopt. De F1-baas is het daar niet mee eens en is niet van plan om de sport te manipuleren.
Na jaren van dominantie in de Formule 1 wordt vaak geroepen om maatregelen tegen het dominante team. Maar na minder dan één dominant seizoen willen fans nu al actie tegen Red Bull Racing zien. Er komt namelijk niemand in de buurt van het team dit seizoen en Max Verstappen rijdt vaak ook snel weg bij zijn teamgenoot.
Het zal alleen wel lastig zijn om met maatregelen te komen tegen Red Bull Racing, omdat het team op alle vlakken superieur lijkt te zijn. Eén optie is om extra gewicht te verplichten op de RB19, zoals afgelopen weekend tijdens de 24 uur van Le Mans is gebeurd bij Toyota. Daar wil Stefano Domenicali, de CEO van F1, alleen niet aan, zo laat hij weten in de podcast Beyond the Grid.

“Ik denk dat dat niet eerlijk is. Het is niet correct, omdat dit beschouwd kan worden als manipulatie. Dat is niet juist, en niet eerlijk. Ik kan me zo’n benadering helemaal niet voorstellen.”

Andere aanpak van F1-baas

In plaats daarvan is Domenicali juist van plan om een lange tijd niks te veranderen aan de reglementen in de Formule 1. Volgens de CEO is dat de juiste aanpak, omdat teams op die manier de achterstand op de topteams kunnen verkleinen. Bovendien zijn de regels ook nog niet zo lang geleden al aangepast, stelt Domenicali.
Die aanpak kan op de lange termijn inderdaad goede resultaten opleveren. Zo wist Red Bull Racing in 2021 het gat met Mercedes te dichten, met één van de spannendste seizoenen in de Formule 1 ooit tot gevolg.