Wonka met Timothée Chalamet binnenkort te streamen in Nederland

News
dinsdag, 27 februari 2024 om 12:30
wonkaf1708443296
Filmliefhebbers die Wonka niet in de bioscoop hebben gezien, kunnen binnenkort op een andere manier genieten van de film met Timothée Chalamet. Het is namelijk bekend wanneer Wonka te streamen is in Nederland.
Het verhaal van Charlie and the Chocolate Factory is één van de meest geliefde en bekendste verhalen van de schrijver Roald Dahl. Er zijn dan ook al meerdere verfilmingen geweest over de excentrieke uitvinder en chocolatier Willy Wonka, met Gene Wilder en Johnny Depp in de hoofdrollen.
Sinds december mag ook een andere acteur nu de rol van Willy Wonka op zijn cv zetten, namelijk niemand minder dan Timothée Chalamet. De acteur speelt namelijk een jonge versie van de chocolatier in de nieuwe film Wonka.
De film draait momenteel nog in een aantal bioscopen, maar je kan binnenkort Wonka ook op een andere manier zien. HBO heeft namelijk bekendgemaakt dat het vanaf 8 maart mogelijk is om de film te streamen op HBO Max.

De oorsprong van Willy Wonka

In tegenstelling tot de verfilmingen van Charlie and the Chocolate Factory is Wonka net even wat anders. In de film komen we er namelijk achter hoe de magische fabriek van de uitvinder tot stand is gekomen.
Naast Chalamet bestaat de cast van de fantasierijke film onder andere uit Calah Lane, Keegan-Michael Key, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton en Sally Hawkins. De film is geschreven en gereggiseerd door Paul King, die eerder verantwoordelijk was voor de Paddington-films.